Fudbal

Rasistički skandal na početku Superlige: Uvrede na račun fudbalera Čukaričkog

Komentari

Autor: Euronews

16/07/2021

-

22:43

Rasistički skandal na početku Superlige: Uvrede na račun fudbalera Čukaričkog
Navijači Voždovca protiv Čukaričkog - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Jamajčanin Norman Kempbel došao je u Srbiju da igra fudbal i već na svom debiju u najjačem rangu takmičenja, u dresu novog kluba Čukaričkog, doživeo veliku neprijatnost od strane osoba koje se predstavljaju kao navijači Voždovca.


Grupica mladića na rasističkoj osnovi vređala je mladog fudbalera, zbog čega je utakmica bila prekinuta u prvom poluvremenu. S tribine gde su bile smeštene pristalice gostujućeg kluba mogli su se čuti životinjski krici.

 

MN Press

 

 


Posle konsultacija sa delegatom i samim fudbalerom, meč je nastavljen, ali se Kempbel posle poluvremena nije vratio iz svlačionice.

Nažalost, na prvom meču posle 13 meseci bez navijača na srpskim stadionima i na otvaranju nove sezone Superlige Srbije, videli smo scene koje najmanje želimo da gledamo na sportskim borilištima.

FK Voždovac se zvaničnim saopštenjem izvinio fudbaleru Čukaričkog i ogradio od navijača koji su izazvali incident.

"Fudbalski klub Voždovac upućuje javno izvinjenje fudbaleru Normanu Kembelu, fudbalskom klubu Čukarički i sportskoj javnosti u Srbiji zbog rasističkih uvreda nekolicine navijača Voždovca tokom utakmice prvog kola Linglong Super lige Srbije.

Klub kao nijedan drugi kako Voždovac zovemo poznat je kao porodičan klub sa izrazitim vrednostima koje ne podržavaju bilo kakav vid nepoštovanja, uvreda i nasilja na bilo kojoj osnovi.

Navijači Voždovca poznati su kao pravi simpatizeri fudbala, poštovaoci sporta i fer pleja i na taj ugled smo izrazito ponosni.

Ovim saopštenjem ograđujemo se od ponašanja kojem nema mesta na stadionima širom Srbije i kao klub borićemo se da se ovakvi ispadi ne povezuju sa institucijom kakva je Voždovac", stoji u saopštenju "zmajeva".

Tokom godina na srpskim terenima zabeleženo je nekoliko sličnih izgreda, a poslednji se dogodio na Banjici, gde je deo navijača Rada vređao tadašnjeg fudbalera Partizana Evertona Luiza. Slični incidenti zabeleženi su u Čačku, Kruševcu…

Komentari (0)

Sport