Fudbal

Galatasaraj za Ligu šampiona dovodi Luku Jovića

Komentari

Autor: Euronews

25/06/2023

-

11:48

Galatasaraj za Ligu šampiona dovodi Luku Jovića
Galatasaraj za Ligu šampiona dovodi Luku Jovića - Copyright Tanjug/AP Photo/Luis Vieira, File

veličina teksta

Aa Aa

Galatasaraj je šampion Turske a za Ligu šampiona želi napad da pojača Lukom Jovićem. Prema navodima "firenzeviola.it", u petak su čelni ljudi sportskog sektora turskog šampiona kontaktirali menadžera igrača i klub raspitujući se za uslove transfera.

Turksi mediji ističu da Galata mora da potraži novog golgetera na tržištu jer pozajmica Maura Ikardija iz PSŽ ističe, a klub nema novca da plati i otkup od Francuza. Zato je fokus pao na srpskog reprezentativca koji je u finalu Lige konferencije imao peh da mu igrač Vest Hema slomi nos pred kraj prvog poluvremena, pa je morao van igre. Nedavno je operisan, pa nije igrao ni za selekciju Srbije protiv Jordana i Bugarske.

 

 

Galatasaraj ima veoma kvalitetan tim, sa trojicom igrača koji su stigli iz Serije "A": Nikola Zaniolo (Roma), Lukas Toreira (Fiorentina) i Dris Mertens (Napoli).

Jović je prošle sezone na 50 mečeva za Fiorentinu postigao 13 golova, nije uspeo sa saigračima da osvoji nijedan trofej a igrao je dva finala: Kup Italije i Ligu konferencije.

Komentari (0)

Sport