Fudbal

Bivši napadač Liverpula Roberto Firmino najveće pojačanje u istoriji Al Ahlija

Komentari

Autor: Euronews

05/07/2023

-

08:56

Bivši napadač Liverpula Roberto Firmino najveće pojačanje u istoriji Al Ahlija
Firmino - Copyright FC Al Ahli

veličina teksta

Aa Aa

Brazilski napadač Roberto Firmino je posle višenedeljnih pregovora i dogovora promovisan kao pojačanje Al Ahlija iz Džede. Nekadašnji reprezentativac je došao kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Liverpulom i potpisao sa Al Ahlijem do leta 2026. godine.

Brazilac je drugo veliko pojačanje Al Ahlija ovog leta. Pre njega je u klub stigao senegalski golman Eduar Mendi iz Čelsija u transferu teškom 18.000.000 evra za ugovor vredan 11.000.000 evra godišnje. Firmino je finansijski prošao mnogo bolje. U Al Ahliju će zarađivati čak 20.000.000 evra po sezoni u naredne tri godine. Primera radi, u Liverpulu je imao oko 5.000.000 evra neto godišnje.

 

 

Najveće inostrano ime u istoriji Al Ahlija je do sada bio nekadašnji Barselonin i Totenhemov vezista Paulinjo. Brazilci su ubedljivo najbrojnija inostrana nacija koja je igrala u Al Ahliju. Firmino je 35. po redu. Trag u Al Ahliju su ostavili i Srbi. Igrali su tamo Darko Anić, Nikola Petković, Danijel Aleksić, Marko Marin, Ljubomir Fejsa, a trener je bio Vladan Milojević.

Al Ahli je pre godinu dana doživeo najteži udarac u klupskoj istoriji kada je po prvi put ispao u drugu ligu. Ekspreno se vratio i sada pravi tim kojim bi parirao najvećim rivalima

Komentari (0)

Sport