Fudbal

Zvezda ide u Moldaviju ili u Jermeniju, čak i ako izgubi od Kairata

Komentari

Autor: Euronews

19/07/2021

-

12:11 >> 13:58

Zvezda ide u Moldaviju ili u Jermeniju, čak i ako izgubi od Kairata
Filipo Falko i Veljko Nikolić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde sastaće se protiv pobednika meča Alaškert - Šerif u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, naravno, ukoliko uspešno prebrode dvomeč protiv Kairata iz Kazahstana u kojem su favoriti.

Međutim, čak i ako izgube od Kazahstanaca, srpski šampion će opet odmeriti snage sa jednim od poenuta dva kluba, budući da je isti par izvučen i u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Crveno-beli mogu da kažu da su imali sreće u žrebu jer su mogli da dobiju mnogo teže rivale u ovoj fazi takmičenja, pre svih mađarski Ferencvaroš.

Ukoliko se i u utakmici između jermenskog i moldavskog tima krene od pretpostavke da će favoriti proći dalje, onda srpskog šampiona očekuje put u Tiraspolj, jer je Šerif kvalitetniji tim od Alaškerta. To je ekipa koja je apsolutni vladar moldavskog fudbala, gotovo da nemaju konkurenta u domaćim okvirima i u svojim redovima imaju veliki broj kvalitetnih stranih fudbalera. 

"Žreb je bio povoljan, ali ne mogu ništa da pričam o tome. Očekuju nas dve veoma teške utakmice, već sutra krećemo put Kazahstana gde ćemo igrati protiv jedne organizovane i teške ekipe koja je u takmičarskom ritmu i ima već 23 utakmice iza sebe ove sezone. Videli smo kako su izgledali protiv Makabija iz Haife i imaćemo zaista teškog i organizovanog rivala. Cilj Zvezde je jasan, ne može da se igra Liga šampiona ako se ne pobeđuju šampioni. U žrebu za treće kolo moglo je da bude i jačih protivnika, ali ćemo o tome početi da razmišljamo kada odigramo ova dva finala koja su ispred nas“, rekao je Dejan Stanković za klupski sajt i dodao::

"Svi zajedno možemo sve, kao grupa, tim, klub i navijači, kada smo jedno za nas nema nepremostivih prepreka. Tako će biti ovog puta. U momentima kada igraš za nešto tako važno kao što je Liga šampiona, mislim da je rezultat najbitniji. Pada u vodu lepota igre i efikasnost, jednostavno težina utakmice navodi na to da je samo rezultat bitan“.

PAROVI 3. KOLA LIGE ŠAMPIONA

Crvena zvezda(Srbija)/Kairat (Kazahstan) - Šerif (Moldavija)/Alaškert (Jermenija)

Dinamo (Hrvatska)/Omonija (Kipar) - Legija (Poljska)/Flora (Estonija)

Kluž (Rumunija)/Linkoln (Gibraltar) - Jang bojs (Švajcarska)/Slovan (Slovačka)

Olimpijakos (Grčka)/Nefči (Azerbejdžan) - Ludogorec (Bugarska)/Mura (Slovenija)

Malme (Švedska)/Helsinki (Finska) - Glazgov Rendžers

Ferencvaroš (Mađarska)/Žalgiris (Litvanija) - Slavija (Češka)

PSV (Holandija)/Galatasaraj (Turska) - Seltik (Škotska)/Mitjiland (Danska)

Spartak Moskva (Rusija) - Benfika (Portugal)

Genk (Belgija) - Šahtjor (Ukrajina)

Monako (Francuska) - Rapid Beč (Austrija)/Sparta Prag (Češka)

Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju se 3. ili 4. avgusta. Revanši su sedam dana kasnije.

Komentari (0)

Sport