Fudbal

Mbape na izlaznim vratima, PSŽ ga ne vodi na pripreme u Aziji

Komentari

Autor: Euronews

21/07/2023

-

23:39

Mbape na izlaznim vratima, PSŽ ga ne vodi na pripreme u Aziji
Mbape na izlaznim vratima, PSŽ ga ne vodi na pripreme u Aziji - Copyright Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

veličina teksta

Aa Aa

Poslednje nepotvrđene informacije iz Francuske sugerišu da je pitanje dana kada će Kilijan Mbape napustiti Pari Sen Žermen i pojačati madridski Real, za koji navija od malih nogu, jer fudbalski reprezentativac Francuske nije na spisku igrača za pripreme "svetaca" u Aziji. 

Ugledni "L'Ekip" ovaj potez novog trenera Luisa Emrikea, odnosno uprave prebogatog pariskog kluba, tumači time da je Naseru Al-Kelaifiju i njegovim saradnicima postalo jasno da vrsni strelac pošto, poto hoće u redove osvajača najvećeg broja titula u Ligi šampiona. 

Kao prilog ovoj opšteprihvaćenoj tezi, "Goal.com" navodi da je Mbape odbio ponužen ugovor na 10 godina, iako mu je njime garantovana sumanuta suma od milijardu evra ili 100.000.000 u istoj valuti po svakoj sezoni. 

Pri čemu je spreman, kažu, da sedi celu sledeću sezonu na tribinama, kako bi izbegao različite vrste finansijskih ucena ili podsticaja od strane PSŽ-a, jer želi i "jare i pare". Ukoliko dve strane ne približe stavove, Kilijan će sledećeg leta, kada mu ističe sadašnji ugovor, otići bez obeštćenja. 

U slučaju sve verovatnijeg razlaza Mbapea i njegovog poslodavaca mogao bi da profitira Dušan Vlahović, jer su Francuzi vrlo zainteresovani za njegove usluge ovog leta. 

Komentari (0)

Sport