Fudbal

CAS ukinuo odluku UEFA: Osasuna može da igra Ligu konferencije!

Komentari

Autor: Euronews

25/07/2023

-

13:09

CAS ukinuo odluku UEFA: Osasuna može da igra Ligu konferencije!
CAS ukinuo odluku UEFA: Osasuna može da igra Ligu konferencije! - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Španska Osasuna će se ipak ove sezone takmičiti u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Sud za sportsku arbitražu (CAS) usvojio je žalbu španskog kluba i poništila je odluku UEFA da se Pamplonci izbace iz ovog takmičenja zbog mahinacija koja su se dogodila pre deceniju.

Osasuna će se tako naći na žrebu za plej-of Lige konferencija 7. avgusta, a ne Atletik Bilbao, i tako dobiti satisfakciju jer su to zaslužili ostvarenim na terenu u Primeri La ligi (7. mesto).

UEFA se nije baš pomirila sa ovom odlukom, ali neće moći da utiče na to da će Osasuna igrati Evropu. Pokrenuli su postupak protiv Osasune "zbog žalbe CAS-u". Uslediće sigurno neka novčana kazna, ali je Osasuna najavila da se protiv nje neće žaliti.

 

 

"Кlub Atletiko Osasuna igraće konferencijsku ligu 2023/24, nakon što je danas okončan postupak pred Sudom za sportsku arbitražu za formulu 'Saglasnost nagrade'. S obzirom na nove dokaze koje je klub pružio u odbranu svog učešća u takmičenju, UEFA je zaključila da je Osasuna bila žrtva događaja koji su se desili pre skoro deceniju i ceni inicijativu koju je institucija sprovela da ih razjasni. Shodno tome, UEFA smatra Osasunu pogodnom za učešće u ovom izdanju evropskog takmičenja", saopštila je Osasuna.

Klub iz Pamplone je igrao u evrokupovima poslednji put u sezoni 2006/07, kada je u UEFA kupu stigla čak do polufinala u kojem je bila eliminisana od Sevilje.

Komentari (0)

Sport