Fudbal

Veče za pamćenje na Marakani: Zvezda deklasirala Fiorentinu 5:0

Komentari

Autor: Euronews

26/07/2023

-

22:03

Veče za pamćenje na Marakani: Zvezda deklasirala Fiorentinu 5:0
Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kakvo veče za sve navijače Crvene zvezde, a naročito za onih 30 hiljada, koji su došli na stadion "Rajko Mitić", gde su uživo mogli da posmatraju demoliranje Fiorentine u prijateljskoj utakmici, u kojoj je postojao samo jedan tim - 5:0 (5:0).

Fudbaleri srpskog šampiona do vrha su napunili mrežu italijanskog tima, a do kapitalne prednosti stigli su u 27. minutu, kada je na semaforu pisalo neverovatnih 5:0. Valja napomenuti da je prednost Beograđana mogla da bude i ubedljivija u prvom poluvremenu, ali je pokušaj Krasoa završio na stativi, dok je udarac Ivanića zaustavljen na gol linije Fiorentine.

Bilo kako bilo, Zvezda je u potpunosti nadigrala rivala, nanevši mu jedan od najubedljivih poraza u istoriji. Pretili su Beograđani da obore i rekord Juventusa iz 1953. godine, kada je bilo 8:0 za "staru damu". Ali, je u drugom poluvremenu "povučena ručna", a posle svega prikazanog, Barak Bahar itekako ima razloga da bude zadovoljan.

Crveno beli igrali su "svemirski fudbal". Od starta su zagospodarili terenom i na krilima novih pojačanja, u potpunosti slomili rivala iz Italije, koji, očito, nisu bili spremni da se nadigravaju večeras.

Krenulo je sve od kiksa defanzivca Fiorentine u ranoj fazi utakmice, gde se odlično snašao uporni Olajinka.

Drugi pogodak stigao je samo dva minuta kasnije, a egzekutor je bio Kraso, koji se lepo snašao posle asistencije Ivanića, strelca trećeg gola.

Ovaj put Olajinka se našao u ulozi asistenta, dok je Ivanić još jednom pokazao klasu i potvrdio da će i kod novog renera imati važnu ulogu.

Usledio je novi nalet Zvezde i pritisak na već klimavu, a može se reči i po malo letargičnu odbranu Fiorentine i novi pogodak raspoloženog Olajinke.

Na peti gol se nije dugo čekalo. Stigao je u 27. minutu, a realizator najstrožije kazne bio je Bukari, posle nespretne reakcije defanzivca Fiorentine u svom kaznenom prostoru.


Komentari (0)

Sport