Fudbal

Crvena zvezda kreće u odbranu superligaškog trrona, Vojvodina prvi rival

Komentari

Autor: Euronews

30/07/2023

-

08:24

Crvena zvezda kreće u odbranu superligaškog trrona, Vojvodina prvi rival
Crvena zvezda kreće u odbranu superligaškog trrona, Vojvodina prvi rival - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Predvođena novim trenerom Barakom Baharom, pojačana sjajnim fudbalerima i čini se nikada ambicioznija i samouverenija, Crvena zvezda je bila strah i trepet za rivale tokom priprema za takmičarsku 2023/2024, pa su njeni navijači nestrpljivi da je vide na delu i u bitkama za bodove i plasman. Počev od onih u MozzartBet Superligi Srbije, gde se poslednjih šest godina širi na šampionskim lovorikama. Večerašnji duel sa Vojvodinom (20.00, TV Arena 1 Premium) u Ljutice Bogdana 1 zamišljen je samo kao prva u nizu prepreka u odbrani trona.

U izjavama pre meča na terenu srpskog predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona crveno-beli nisu potcenjivali rivala iz  Novog Sada, ali su u isto vreme jasno dali do znanja ko će se pitati na njihovoj ovosezonskoj superligaškoj premijeri. 

"Veoma sam uzvuđen što je ispred nas prva zvanična utakmica, prva u sezoni u ligi. Naravno čekamo da vidimo navijače opet u velikom broju. Njima mogu obećati samo jedno - da ono što smo prikazali na prošloj utakmici, i pritom ne mislim na igru, na fudbal, već na strast, želju, borbu, to ćemo prikazati ponovo. I nadam se da ćemo navijače opet videti u velikom broju... Naravno, bilo je i nekih loših strana u toj utakmici iako je pobeda bila izuzetno ubedljiva. Mogla je, ipak, biti i ubedljivija. Još se upoznajem sa ekipom, i oni sa mnom pa očekujem da će sve to bolje izgledati iz meča u meč", poručio je izraelski stručnjak Barak Bahar, čija se ideja o direktnom, agresivnom i brzom fudbalu brzo "primila" u najtrofejnijem srpskom klubu. 

Naravno, iskustvo i bonton mu nisu dozvolili da potceni goste, iako Vojvodina ne može da se pohvali pozitivnom tradicijom na gostovanjima na Zvezdinoj strani Topčiderskog brda. 

"Vojvodina je dobar tim. Ostvarili su dobar rezultat u Kipru i mogu proći dalje ako odigraju dobro u revanšu. Svestan sam da će se i oni braniti na našem terenu, biće nam potrebno dvadesetak minuta da dođemo do gola, biće potrebno probiti i taj bunker ali imam dovoljno pametne i sposobne igrače koj to mogu rešiti", prokomentarisao je rivala Bahar, inače "zadovoljan" radom mlađih igrača. 

Na "Karađorđu" znaju kakav ih izazov ih čeka u predstojećih 90 minuta, pa ipak ne pomišljaju da se predaju bez ispaljenog "metka", Naprotiv, najavljuju žestoku bitku sa favorizovanim domaćinom. 

"Utakmica sa Zvezdom predstavlja za nas veliki izazov, kao i svaki derbi na „Marakani“. Idemo tamo otvorenog garda, da se pokažemo u najboljem svetlu protiv renomiranog protivnika. Novi trener Zvezde promenio je pola sastava, za kratko vreme uspeo je da napravi velike stvari. Poštujemo ih, ali ne idemo sa strahom. Utakmice sa Zvezdom su poseban motiv i za sve naše igrače da se dokažu na pravi način pred ispunjenim tribinama", rekao je Neziri, pomoćni trener u stručnom štabu Radoslava Bataka.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 1. kolo:

Subota

Čukarički - Radnički Niš 2:0 (0:0)
/Badamosi 52, Ndijaje 90+/

Spartak - IMT 2:1 (1:1)
/Djurasović 43, Hristić 63 - Luković 15/

TSC - Partizan 3:3 (2:2)

/Antonić 12, Đakovac 45+5, Stojić 90+6 - Natho 40, Belić 43, Saldanja 79/

Voždovac - Javor 0:0

Nedelja

Novi Pazar – Radnički 1923 18.55 (TV Arena sport 2)

Napredak – Železničar 18.55 (TV Arena sport 1)

Crvena zvezda – Vojvodina 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Mladost Lučani – Radnik 19.00 (TV Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport