Fudbal

Čelsi planira da pošalje Lukakua i 40 miliona evra Juventusu za Dušana Vlahovića

Komentari

Autor: Euronews

02/08/2023

-

13:41

Čelsi planira da pošalje Lukakua i 40 miliona evra Juventusu za Dušana Vlahovića
Dušan Vlahović - Copyright Tanjug/(Marco Alpozzi/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Vlahović sve je bliži da obuče dres Čelsija i preseli se u Premijer ligu jer je engleski klub, prema navodima Luke Di Marsija napravio verbalni dogovor sa Juventusom da put Torina krene Romelu Lukaku i 40 miliona evra.

Inter je tražio 50 miliona plus Lukaku, Čelsi je krenuo sa 25 miliona evra plus Lukaku, ali obe strane znaju da je realno da se nađu na sumama od 35 do 40 miliona evra. Za sada razni mediji se bave ovom temom, "Korijere" piše da "nedostaje još 20 miliona evra".

Međutim, nemaju mnogo vremena ni jedni, ni drugi, Čelsiju je potreban Vlahović, kao i Lukaku Juventusu. Više će vremena trebati srpskom asu, nego Belgijancu koji je više sezona igrao u Italiji. Zato se i očekuje da Čelsi doda gas i do kraja nedelje postigne konačan dogovor sa klubom iz Torina, koji se još pre desetak dana dogovorio sa igračem oko plate od 9 miliona evra po sezoni.

 

 

"Plavci" već imaju novajlije Kristofera Nkunkua i Nikolasa Džeksona, a zanimljivo je da još uvek "devetka" čeka vlasnika. Menadžer Maurisio Pelegrini ju je namenio Lukakuu, ali se raduje Dušanu Vlahoviću, tipu napadača koji bi mogao da uspe u Premijer ligi.

Sa druge strane, Juventus ima Akradijuša Milika kao pravog špica, dok su Mojze Kin, Timoti Vea, Federiko Kjeza krilni napadači.

"Lukaku? Zadovoljan sam igračima koje imam na raspolaganju, ali može da stigne ponuda koja se ne može odbiti. Razlozi su finansijske i ekonomske prirode. Razmatraće se ponude. Prilagodiću se izboru kluba, kao i uvek", istakao je trener Juventusa Alegi.

Komentari (0)

Sport