Fudbal

Senzacija na Mundijalu za fudbalerke: Jamajka eliminisala Brazil u grupnoj fazi!

Komentari

Autor: Euronews

02/08/2023

-

14:07

Senzacija na Mundijalu za fudbalerke: Jamajka eliminisala Brazil u grupnoj fazi!
Senzacija na Mundijalu za fudbalerke: Jamajka eliminisala Brazil u grupnoj fazi! - Copyright Tanjug/AP Photo/Hamish Blair, File

veličina teksta

Aa Aa

Senzacija na Mundijalu za fudbalerke - Brazil je ispao već u grupnoj fazi. Senzaciju je priredila Jamajka, koja je na tek svom drugom učešću na SP, remijem 0:0 uspela da osvoji drugo mesto u Grupi "F" i da eliminiše slavnu Martu i reprezentativke "Selesaoa".

Brazilkama je samo pobeda donosila plasman u nokaut fazu. Imale su dominaciju, čak 16 udaraca, ali je na golu Jamajke blistala Spenserova sa sedam odbrana. Ove dve selekcije igrače su 2019. godine u grupi i tada su Brazilke lako pobedile 3:0. Ovaj Mundijal je verovatno i poslednji za slavnu Brazilku Martu (37), jednu od najbolji fudbalerki sveta svih vremena.

 

 

Francuska je pobednik grupe "F" jer je uz goleadu pobedila Panamu 6:3. Meč je počeo sjajnim pogotkom Koksove za Panamu iz slobodnog udarca u stilu Mišela Platinija, ali je ta radost kratko trajala. Lakrar i Diani su već do 37. minuta preokrenule rezultat, a na kraju se Panama dostojno oprostila od takmičenja. Danas je i Južna Afrika šokirala Italiju.

Grupa F, treće kolo

Jamajka - Brazil 0:0

Panama - Francuska 3:6 (1:4)
/Koks 2, Pinzon 64 pen; Sedeno 87 - Lakrar 21, Diani 28, 37 pen, 52 pen, Le Garek 45+5, Beko 90+10/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport