Fudbal

Još jedna senzacija na SP: Posle Brazilki ispale i Nemice, Marokanke na mišiće do osmine finala!

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2023

-

14:24

Još jedna senzacija na SP: Posle Brazilki ispale i Nemice, Marokanke na mišiće do osmine finala!
Još jedna senzacija na SP: Posle Brazilki ispale i Nemice, Marokanke na mišiće do osmine finala! - Copyright AP Photo/Mark Baker

veličina teksta

Aa Aa

Posle eliminacije Brazilki na Svetskom prvenstvu, još jedan kandidat za titulu završava takmičenje u grupnoj fazi, a u pitanju je Nemačka, koja je danas remizirala sa Južnom Korejom 1:1 (1:1).

Pred poslednje kolo ove faze takmičenja, Kolumbija je sa šest osvojenih bodova obezbedila plasman u osminu finala, a drugi učesnik eliminacione runde tražio se između Maroka i Nemačke, koji su imali po tri boda u Grupi H.

Nemačka je u poslednjem kolu, na papiru, imala nešto lakši zadatak protiv poslednjeplasiranih Korejanki, koje su danas igrale za čast, budući da su već od ranije završile takmičenje, dok je Maroko bio pod imperativom pobede sa Kolumbijom, a na kraju se ipak radovala afrička selekcija. Maroko je slavio minimalnim rezultatom, a jedini pogodak na utakmici postigla je Anisa Lahmari.

Sa druge strane, Nemačka je ostala "kratkih rukava" protiv žilavih Korejanki, koje su danas priredile jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Svetskih prvenstava. Utakmica je završena nerešenim rezultatom. Prve su do gola stigle Korejanke golom Čo Son Hjuna u ranoj fazi meča, da bi Aleksandra Pop postavila, ispostaviće se, konačan rezultat u finišu prvog poluvremena.

Do kraja utakmice, usledila je opsada gola azijske selekcije. Nemice su konstantno napadale i vršile pritisak na poslednju liniju rivala. U finišu su praktično igrale "viktoriju" pred golom Koreje, ali nisu mogle do još jednog pogotka. Pored više od 70 odsto poseda, imale su i 14 šuteva na gol, ali je izostala realizacija na kraju. Nemice su tako prvi put u istoriji Mundijala završile takmičenje u grupnoj fazi, a ujedno su i prekinule niz od devet uzastopnih plasmana u eliminacionu rundu.

Podsetimo, Nemačka je posle Sjedinjenih Američkih Država (8), najodlikovanija reprezentacija na Mundijalu. Imaju tri medalje, dva zlata i jedno srebro, a posle ovako bledog izdanja protiv Koreje, na novu titulu će čekati još barem četiri godine. Poslednji put slavile su u finalu 2007. protiv Brazila (2:0).

Svetsko prvenstvo za žene, 3. kolo

Grupa H

Južna Koreja - Nemačka 1:1 (1:1)

/Son Hjun 6 - Pop 42/
Maroko - Kolumbija 1:0 (1:0)
/Lahmari 45+/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport