Fudbal

Kvalifikacije za UEFA Ligu Evrope: Tomašević pogodio za prednost Astane protiv Ludogoreca

Komentari

Autor: Euronews

08/08/2023

-

18:50

Kvalifikacije za UEFA Ligu Evrope: Tomašević pogodio za prednost Astane protiv Ludogoreca
Dušan Jovančić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Bugarski šampion Ludogorec je u velikoj krizi, pa je posle eliminacije od Olimpije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pretrpeo poraz u Astani od najboljeg kazahstanskog kluba 2:1 (1:1) u prvom duelu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Možda se obija o glavu odluka uprave bugarskog prvaka da ne smeni trenera Ivajla Peteva posle debakla u Ljubljani, ali dobro je počeo meč za goste. Posle centaršuta je Noah Sundberg postigao lep pogodak glavom. Međutim, Astana je bolju igru u polju do kraja poluvremena krunisala izjednačenjem i to u režiji internacionalaca sa prostora bivše SFRJ. Stefan Lončar je dobro izveo prekid, a udarac glavom štopera Žarka Tomaševića bio je neodbranjiv.

Domaćin je već posle sedam minuta u nastavku došao do preokreta. I treći pogodak postignut je udarcem glavom, Aleksandar Maročkin je pogodio iz ne baš lake pozicije. Rasplamsala se borba, Darbo i Dosmagambetov propustili su prilike za ubedljiviji trijumf domaćina, a Kuzov udarac uz dosta muke odbranio je golman domaćina Čondrić. Bivši igrač Crvene zvezde Dušan Jovančić ušao je u igru u 75. minutu kako bi osigurao u veznom redu prednost domaćina.

UEFA Liga Evrope, kvalifikacije 3. kolo

Utorak

Astana - Ludogorec 2:1 (1:1)

/Tomašević 40, Maročkin 53 - Sundberg 34/

Četvrtak

Karabag - HJK Helsinki 18.00
Žalgiris - Haken 18.00
Šerif - BATE Borisov
Slavija Prag - Dnjipro 19.00
Olimpijakos - Genk 21.00
Zrinjski - Breidablik 21.00 (TV Arena sport 1)

Revanši se igraju 17. avgusta.

Komentari (0)

Sport