Fudbal

Braga je klasa više, TSC-u ostaje samo teorija da može do plej-ofa Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

08/08/2023

-

23:08

Braga je klasa više, TSC-u ostaje samo teorija da može do plej-ofa Lige šampiona
Braga je klasa više, TSC-u ostaje samo teorija da može do plej-ofa Lige šampiona - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Braga je ipak za dve klase bolji tim od TSC-a, u igri dva neravnopravna rivala Portugalci su pobedili samo 3:0 (2:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i pred revanš za sedam dana u Bačkoj Topoli već jednom nogom zagazili ka plej-ofu.

Crne slutnje su se i obistinile, jer neiskusan tim Žarka Lazetića ni u jednom segmentu nije mogao da se suprotstavi isksunoj i kvalitetnijom ekipom Brage. Kad se tome dodaju i greške u opasnoj zoni, rezultat na kraju je bio i očekivan.

Braga je od starta presingom pritiskala goste iz Srbije, odbrana je nekako i odolevala do 17. minuta kada je jedna greška i neizlazak u blok omogućio sjajnom Brumi da sa 17 metara matira golmana Ilića, koji je mogao i bolje da interveniše. Neiskustvo je učinilo svoje, nije prošlo 60 sekundi, a Pici je lako iskoristio zicer za 2:0!

Sa tako poljuljanim samopouzdanjem, TSC je stvorio zicer, na pas Jovanovića ostao je Pantović sam na 15 metara od gola i šutirao preko prečke!

Povijala se odbrana gostiju, Braga je plela mrežu, stvarala šanse, a samo zahvaljujući požrtvovanošću Nemanje Petrovića i odbranama Ilića ostao je poluvremenu minus od dva gola.

Braga je kontrolisala meč i nastavku, golman Veljko Ilić je odbranio dva teška udarca (Bruma), ali se od 60. minuta činilo da su domaćini spusštali ritam igre što je omogućilo gostima da se lakše odbrane. Čak su i zapretili preko Stojića i mogli da kazne tu opuštenost. Mnogo bolje je izgledao srpski vicešampion u drugom delu, kao da ih je prošla trema, ali teško je igrati protiv mnogo kvalitetnijeg rivala. Ipak, na kraju je bilo 3:0, Antonić je pogrešio, a Đalo sa 16 metara matirao Ilića.

TSC-u ostaje samo sportska nada da na svom terenu pokuša da napravi podvig.

Braga - TSC 3:0 (2:0)

Stadion: "Gradski" u Bragi.

Sudija: Herald Lekner (Austrija).
Strelac: Bruma u 17, Pici u 18, Đalo u 87. minutu.
 

BRAGA: Mateus - Gomez (od 89. mendeš), Niakate, Fonte, Borha - Karvaljo, Al Musrati, R. Orta (od 89. Banza) - Bruma, Ruiz, Pici (od 68. Đalo).

TSC: Ilić - Cvetković, Ćalušić, Đorđević, N. Petrović - Đakovac (od 87. Anotnić), Kuveljić, Stojić - Jovanović, Rakonjac (od 46. Radin), Pantović (od 59. Ćirković).

Kvalifiikacije za Ligu šampiona, 3. kolo

Utorak

Kopenhagen - Sparta 0:0

Rakov - Aris 2:1 (1:0)
/Kočergin 7, Pjasecki 61 pen - Majambela 89/

PSV - Šturm 4:1 (3:1)
/Babadi 4, De Jong 22, 32, Sangare 73 - Gorenc-Stankovič 40/

AEK - Dinamo odloženo

Ki Klakskiv - Molde 2:1 (0:0)
/Frederiksberg 64, 87 - Eikrem 48/

Olimpija - Galatasaraj 0:3 (0:1)
/Akturkoglu 9, Mertens 48, Dervišogli 90+1/

Braga - TSC 3:0 (2:0)
/Bruma 17, Pici 18/

Sreda

Panatinaikos - Olimpik 20.00
Slovan - Makabi 20.30 (TV Arena 1 Premium)
Rendžers - Servet 20.45 (TV Arena 3 Premium)

Revanši se igraju 15 i 16. avgusta.

Komentari (0)

Sport