Fudbal

Imaju odličnog trenera i zanimljive igrače, ali nismo došli sa spuštenim gardom: Trener Partizana ceni i svoj tim i Saba

Komentari

Autor: Euronews

09/08/2023

-

19:01

Imaju odličnog trenera i zanimljive igrače, ali nismo došli sa spuštenim gardom: Trener Partizana ceni i svoj tim i Saba
Imaju odličnog trenera i zanimljive igrače, ali nismo došli sa spuštenim gardom: Trener Partizana ceni i svoj tim i Saba - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana sutra uveče počinju svoju ovosezonsku evropsku odiseju, a žreb je hteo da se za plej-of kvalifikacija za Ligu konferencije bore sa Sabahom. Prvo ovog četvrtka u Azerbejdžanu (18.00, TV Arena 1 Premium), a onda i za sedam dana na svom stadionu u Humskoj. Ako je suditi po mečevima sa TSC-om i Vojvodinom, na startu Mozzart Bet Superlige Srbije, spremni za borbu sa rivalom iz bivše sovjetske republike. 

Trener Igor Duljaj na večerašnjoj konferenciji za medije u Bakuu nije hteo da se bavi eventulanim duelima sa boljim iz susreta FCSB (Rumunija) - Nordsjeland (Danska), ali je zato do detalja govorio o domaćinu. 

"Nema slabih timova, oni su to pokazali u prethodnom periodu. Mladi su, primaju malo golova i imaju zanimljive, interesantne igrače. Imamo ozbiljnog protivnika, a dodatni problem mogu da nam predstavljaju vlaga i temperatura", počeo je izlaganje šef stručnog štaba gostiju. 

Dugogodišnji fudbaler Šahtjora iz Donjecka odlično je savladao ruski igrajući u Ukrajini, pa je na tom i maternjem jeziku nastavio da hvali protivnika. Naravno, bez defetističkog stava. 

"Imaju odličnog trenera, mlad je stručnjak. Takođe, imaju izuzetne pojedince: Musajeva, Mikela, Da silvu... Posebno su opasni kada oduzmu loptu, jer imaju jako brze igrače. Brzo se transformišu, opasni su u kontrama. Biće teško, ali nismo došli ovde sa spuštenim gardom", analizirao je nekedašnji zadnji vezni Partizana, čiji tim ima samo 180 minuta u nogama pre ovog gostovanja. 

"Iako smo pre Sabaha odigrali samo dva meča, oni nam daju nadu da možemo da pokažemo kvalitetan fudbal i posle svega imamo obavezu više prema našim navijačima". 

Brazilac Mateus Saldanja došao je ovog leta među crno-bele i već je dao dva gola, a imao je i specijalnu ulogu u pripremi ovog dvomeča, jer je igrao u Azerbejdžanu. 

"Informacije o protivniku Saldanja je dao asistentu, Portugalcu, jer oni pričaju na istom jeziku. Tako da imamo informacije o njima direktno od Saldanje", zaključio je strateg Partizana.

Komentari (0)

Sport