Fudbal

UEFA odobrila Čukaričkom stadion u Leskovcu: Olimpijakos ili Genk na jugu Srbije

Komentari

Autor: Euronews

11/08/2023

-

14:24 >> 14:41

UEFA odobrila Čukaričkom stadion u Leskovcu: Olimpijakos ili Genk na jugu Srbije
UEFA odobrila Čukaričkom stadion u Leskovcu: Olimpijakos ili Genk na jugu Srbije - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Delegacije Čukaričkog, Fudbalskog saveza Srbije i UEFA posetile su u utorak i sredu stadion Dubočice i grad Leskovac kako bi se na licu mesta još jednom uverili u sve kapacitete novoizgrađenog fudbalskog zdanja, koje će predstavljati privremeni dom Čukaričkog u evropskim utakmicama, najpre u plej-ofu za Ligu Evrope (Olimpijakos ili Genk gosti 31. avgusta), a potom i u grupnoj fazi ovog takmičenja ili Lige konferencije.

Stadion kapaciteta 8.136 mesta prošao je još jednu inspekciju visokih zvaničnika UEFA, koje je predvodio Slovenac Aleks Štolfa. Delegacija evropske fudbalske konfederacije detaljno se upoznala sa svim delovima stadiona i istovremeno sugerisala šta bi trebalo popraviti do prvih evropskih mečeva Čukaričkog.

Na novom stadionu u Leskovcu biće odigrana i test utakmica za upotrebu VAR tehnologije u ponedeljak 14. avgusta, dok bi pet dana kasnije na istom mestu Dubočica trebalo da ima premijeru u Prvoj ligi Srbije, utakmicom trećeg kola protiv RFK Novog Sada.

 

 

"Želeo bih da se zahvalim ljubaznim domaćinima iz Grada Leskovca i ljudima na stadionu Dubočice, koji su nam omogućili da se u njihovom gradu osećamo kao kod svoje kuće. Siguran sam da će takav ambijent biti i kad Čukarički bude bio domaćin u evropskim utaikmicama, i da ćemo ljudima u ovom gradu, ali i čitavom okrugu pružiti priliku da uživaju u vrhunskim fudbalskim predstavama. Hvala i ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije kao i predstavnicima UEFA, koji su nam pomogli u pripremi organizacije predstojećih događaja. Ove utakmice će za naš klub biti istorijske, ali verujemo i za Leskovac, koji će ubuduće, siguran sam, biti i domaćin nacionalnim selekcijama Srbije. Do prvog meča u Evropi i duela plej-ofa za Ligu Evrope nema mnogo vremena, zbog toga ćemo se truditi da sa ljudima iz grada domaćina dovedemo sve detalje do perfekcije", kazao je generalni sekretar Čukaričkog Aleksandar Perin.

Čukarički će prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope odigrati 24. avgusta u gostima, dok će revanš biti na programu sedam dana kasnije, protiv grčkog Olimpijakosa ili belgijskog Genka.

Komentari (0)

Sport