Fudbal

Arsenal pobedom počeo šampionsku trku sa Mančester sitijem

Komentari

Autor: Euronews

12/08/2023

-

16:37

Arsenal pobedom počeo šampionsku trku sa Mančester sitijem
Arsenal pobedom počeo šampionsku trku sa Mančester sitijem - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Arsenala su "podešeni" na pobede u novoj sezoni engleskog klupskog fudbala, pa su posle, penalima izborenog, trijumfa nad Mančester sitijem u nedavnom Komjuniti Šildu, slavili i protiv Notingem Foresta u meču prvog kola Premijer ligi 2023/2024 - 2:1 (2:0). 

Da će bodovi ostati u Londonu nagovešteno je već u prvom poluvremenu utakmice pomerene za pola sata u odnosu na prvobitni termin. Tačnije u razmaku od 26. do 32. minuta, koliko je "tobdžijama" bilo potrebno da materijalizuju svoj veći posed lopte i uhvate "šumare" u svoju taktičku zamku.

Prvo se u strelce upisao napadač Edi Nketi, tako što je pola posla svojom asistencijom obavio njegov kolega iz napada - Brazilac Gabrijel Martineli (26). Vođstvo izabranika Mikela Artete duplirano je na prelep način, pošto je Bukajo Saka sa 20 metara, levicom, pogodio samo rašlje (33).

Da je Deklan Rajs u 76. minutu bio malo precizniji, umesto što je pogodio stativu, duel bi bio gotov i pre zadnjeg sudijskog zvižduka, ovako je pogodak Avonjija, u smiraj susreta (83), uneo malo nemira u redove domaćina. To je ipak bilo sve od gostiju, pa se Arsenal dao u šampionsku poteru za Sitijem

Komentari (0)

Sport