Fudbal

Portugalci preveliki zalogaj za TSC: Braga protutnjala Bačkom Topolom, AEK u Zagrebu šokirao Dinamo

Komentari

Autor: Euronews

15/08/2023

-

22:27 >> 23:18

Portugalci preveliki zalogaj za TSC: Braga protutnjala Bačkom Topolom, AEK u Zagrebu šokirao Dinamo
TSC - Braga - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ništa od Lige šampiona za TSC ove sezone. Izabranici Žarka Lazetića izgubili su i u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje od Brage. Nakon 3:0 u Portugaliji, doživeli su debakl na TSC Areni 4:1 (4:1), pa će ove sezone utehu naći u Ligi Evrope, gde im je grupna faza zagarantovana.

Posle, može se reći, visokog poraza u Bragi, bilo je jasno da će srpski predstavnik teško anulirati zaostatak protiv daleko kvalitetnijeg rivala na TSC Areni, a da će definitivno ispasti iz konkurencije za plasman u Ligu šampiona, mogli smo da naslutimo već nakon 20 minuta revanša u Topoli, kada je na semaforu pisalo 4:0 za portugalski tim.

Solidno je TSC otvorio utakmicu. U prvih nekoliko minuta dao je naznake da je spreman za nadigravanje, ali je kvalitet Brage ubrzo došao do izražaja. Portugalski tim oslobodio se početnog pritiska, preuzeo kontrolu na sredini terena, a potom, na krilima raspoloženih napadača, do vrha napunio mrežu Topoličana za 20 minuta i rešio pitanje pobednika. Ako se pitanje uopšte i postavljalo...

Do ubedljive prednosti Braga je došla, pre svega, zahvaljujući odličnoj roli krilnih napadača. Pici i Bruma bili su nerešiva engima za odbranu TSC-a, većim delom prvog poluvremena. Kuveljić i Jovanović teško su izlazili na kraj sa brzonogim igračima portugalskog tima, pa su u nastavku utakmice šansu dobili Milosavljević i Vlalukin, međutim ni to nije donelo boljitak na terenu. U jeku napada Brage, u finišu poluvremena, Rakonjac je lepim pogotkom koliko-toliko uspeo da popravi sliku srpskog tima. Ali je razlika u kvalitetu bila prevelika za nešto više.

Braga je u nastavku utakmice "podigli ručnu". Usledio je nešto bolji period TSC-a, koji se oslobodio pritiska i u nekoliko navrata, zapretio portugalskoj ekipi. I to uglavnom preko Stanića i Rakonjca, ali je falilo malo više energije pred golom Mateusa. Braga je, sa druge strane, takođe imala nekoliko povoljnih prilika, međutim, nedovoljno dobrih da bi se još jednom matirao Simić.

TSC je tako zabeležio još jedan ubedljiv poraz i time okončao nadu o plasmanu u elitno takmičenje, pa će morati da se zadovolji grupnom fazom Lige Evrope,  dok će Braga u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Marseja ili Panatinaikosa.

U drugom najzanimljivjem duelu večeri fudbaleri grčkog AEK-a nadigrali su DInamo iz Zagreba na gostujućem terenu u prvom meču trećeg kola kvalifikacjia za Ligu šampiona - 2:1 (0:1).

Podsećanja radi, ovaj duel je odložen usled ubistva navijača ekipe iz Grčke, Mihalisa Kacurisa koje se dogodilo prošle nedelje u Atini, kada je ovaj duel inicijalni trebao da bude odigran.

Zbog toga je ovaj susret počeo minutom ćutanja, ali su navijači Dinama već u 39. minutu imali razlog da naprave buku. Marko Bulat je sa 30 metara izveo savršen slobodan udarac i postigao pravi evrogol.

Ipak, gosti se nisu predavali i došli su do izjednačenja u 59. minutu kada je Stiven Zuber posle greške odbrane Dinama nakon sjajnih drublinga uputio precizan udarac u mrežu Dominika Livakovića.

Za potpunu tišinu na "Maksimiru" pobrinuo se Konstantinos Galanopulos u 90. minutu i to nakon akcije kao na malom fudbalu. Poigrali su se u šesnaestercu Grci i došli do prednosti pred revanš u Atini koji će biti odigran u subotu. 

Komentari (0)

Sport