Fudbal

Mančester siti osvojio UEFA Superkup! Sevilja pala posle penala, Gudelj tragičar

Komentari

Autor: Euronews

16/08/2023

-

23:09

Mančester siti osvojio UEFA Superkup! Sevilja pala posle penala, Gudelj tragičar
Mančester siti osvojio UEFA Superkup! Sevilja pala posle penala, Gudelj tragičar - Copyright Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

veličina teksta

Aa Aa

Mančester siti da mu ova sezona bude još bolja nego prethodna! Nakon tripl-krune prošle godine, usledio je poraz od Arsenala u Komjuniti Šildu, što je zabrinulo pojedine navijače, ali Pep Gvardiola i družina su ih danas razuverili, i iz Atine donose prvi trofej u sezoni - osvojen je UEFA Superkup, protiv Sevilje i to posle jedanaesteraca - 1:1, penali 5:4.

Nakon 90 minuta bilo je 1:1, po pravilima odmah se prešlo na penale i svi su bili sigurni do pete serije. Za Siti su pogađali Haland, Alvarez, Kovačić, Griliš i Voker, dok su za Sevilju bili precizni Okampos, Mir, Rakitić i Montjel, dok je ulogu tragičara poneo srpski reprezentativac, Nemanja Gudelj, koji je uzeo veliki zalet, snažno šutirao i ipak, pogodio prečku.

A sjajna je bila Sevilja, malo ko je očekivao da će pružiti ovakav otpor velikanu kakav je Siti. I španski sastav je bio bolji u prvih 45 minuta. Savršeno se branio, a u 25. minutu je i poveo. Sa levog boka sjajaj centaršut uputio je Akunja, a Jusuf En Nesiri je nadskočio Nejtana Akea i Joška Gvaridola i glavom poslao loptu iza leđa Edersona.

Imala je Sevilja šanse i da poveča prednost, dve sjajne prilike imao je En Nesiri nakon čega je usledila kazna. Mančester je opsedao gol rivala, a onda je u 63. minutu Rodri sa levog krila poslao savršenu loptu na drugu stativu na koju je natrčao mladi Kol Palmer i poravnao na 1:1.

Sevilja je nastavila da se brani, odličan je bio i Marokanac Bono na golu, i sastav Hosea Luisa Mendilibara je izdržao i dočekao penale, ali je na tom ruletu više sreće imao Mančester siti.

Komentari (0)

Sport