Fudbal

Prvi veliki intervju Kejna od dolaska u Bajern: Broj prodatih dresova govori koliko sam omiljen u Minhenu

Komentari

Autor: Euronews

17/08/2023

-

08:53

Prvi veliki intervju Kejna od dolaska u Bajern: Broj prodatih dresova govori koliko sam omiljen u Minhenu
Heri Kejn - Copyright Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

veličina teksta

Aa Aa

Posle višenedeljne snage, kapiten engleske reprezentacije Heri Kejn, najzad je stigao u Minhen. Bajern ga je od Totenhema otkupio za svotu od 100 miliona evra, a nedavno je debitovao u finalu Superkupa Nemačke, gde su Bavarci doživeli težak poraz od Lajpciga 3:0.

U svom prvom velikom intervjuu od dolaska u Bundesligu, bivši napadač "pevaca", između ostalog, osvrnuo se na bolan poraz od Lajpciga, ciljevima u novoj sezoni, kao i o razlozima zbog čega je napustio londonski klub posle 19 godina.

A, prvo o propuštenoj prilici da osvoji prvi trofej u karijeri.

"Spremni smo da uzvratimo. Kao profesionalac, uvek želite da se iskupite već na sledećoj utakmici za poraz poput ovog na svom stadionu. Radujem se početku Bundeslige. Uzbudljivi dani su iza mene. Uspeo sam da malo upoznam svoje saigrače na treningu. Vreme je bilo savršeno", rekao je Kejn za Sky Sports.

Nova sezona Bundeslige startuje u petak utakmicom u Bremenu, gde će domaći Verder ugostiti Bajern.

"Osećam se spremno, imao sam dosta treninga i utakmica u poslednje vreme. Ne sa momcima u Bajernu, ali sam završio kompletne pripreme. Naravno da želim da postignem golove već u prvoj utakmici. Ali u mojoj karijeri uspeh tima je uvek bio najvažnija stvar. Nadam se da mogu da pomognem golovima kako bismo pobedili u Bremenu."

Dugo je Kejn većao da li da prihvati ponudu Bavaraca ili da pak ostane u Premijer ligi, ali je na kraju odlučio da promeni sredinu. Što se nije dopalo legendarnom Majklu Ovenu. Bivši reprezentativac Engleske smatrao da je da bi Kejn trebao da ostane u Totenhemu i pojuri zvanje najboljeg strelca u istoriji lige, jer, kako je nedavno rekao "ne postoji čar u osvajanju trofeja sa Bajernom".

"Svako ima svoje mišljenje. Iznad svega je moja odluka da prihvatim novi izazov. Osećam da sam napravio pravi korak kako bih se dalje razvijao i otišao na viši nivo. Bajern Minhen je veliki klub."

Iako je Bajern već decenijama dominantan u Bundesligi, igranje za klub takvog renomea, ipak, nosi ogroman pritisak, na koji Kejn nije navikao u Totenhemu.

"Ako ne igrate dobro u vrhunskom klubu kakav je Bajern, brzo će preispitivati vaš kvalitet. Uspeo sam da se nosim sa ovakvim pritiskom u dosadašnjoj karijeri – bilo u Totenhemu ili reprezentaciji Engleske. Dobar početak u Bremenu biće važan kako bismo imali uspešan prvi mesec u novoj sezoni. Da bih napredovao moram da igram na najvišem nivou. Uvek želim da pobeđujem u svakom takmičenju i guram sebe do krajnjih granica sve dok budeo igrao profesionalni fudbal. To je jedan od razloga zbog kojih sam došao ovde."

Engleski reprezentativac podseća da je u Bajern, dobrim delom, došao zbog trenera Tomasa Tuhela.

"On je odigrao veliku ulogu u mom prelasku u Minhen.Preneo mi je svoju viziju i pokazao kako želi da igra, kako želi da me integriše u tim i kako želi da dominira u utakmicama. Imamo dobar odnos."

Nemački navijači mnogo očekuju od Kejna naredne sezone. 

"Broj prodatih dresova i prijem navijača ovde u Minhenu je neverovatan. Čim budem istrčao na teren radiću ono što sam radio još kao dečak: vredno ću raditi, činiću saigrače boljim i postizati golove. Uprkos 'hajpu' koji me okružuje, dovoljno sam iskusan da ostanem miran. Moj fokus je na mom učinku i uspehu tima."

Zlatna lopta, biće mu bliža, otkako je došao u klub, koji će pretendovati za sve trofeje na domaćoj i međunarodnoj sceni.

"Ako želite da osvojite Zlatnu loptu, morate da osvajate titule sa svojim timovima. Bungesliga, Liga šampiona, Evropsko prvenstvo – ima nekoliko prilika koje mi se pružaju. Moj glavni zadatak je da postižem golove, a to je upravo ono na šta sam trenutno fokusiran. Trenutno ne razmišljam o individualnim nagrada kao što je Zlatna lopta."

Engleski reprezentativac će po prvi put ove sezone imati zimski pauzu.

"To će svakako pomoći. Svi znamo koliko su rasporedi zgusnuti, posebno u Engleskoj sa Premijer ligom i svim ostalim takmičenjima. Zimska pauza će svakako biti jedno lepo novo iskustvo za mene, koje će pomoći telu da se regeneriše – posebno što nas čeka Evropsko prvenstvo sledećeg leta. Imaću više pauza nego ranije i definitivno ću uživati i iskoristiti ih", zaključio je Kejn.

Komentari (0)

Sport