Fudbal

Jovanović: Volim odgovornost, pritisak u Partizanu me motiviše

Komentari

Autor: Euronews

22/08/2023

-

18:11

Jovanović: Volim odgovornost, pritisak u Partizanu me motiviše
Jovanović: Volim odgovornost, pritisak u Partizanu me motiviše - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana će u četvrtak od 18.30 (TV Arena 1 Premium) gostovati Nordsjelandu u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija, pošto su na svom terenu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali Sabah.

Jedan od junaka tog susreta svakako je bio golman crno-belih, Aleksandar Jovanović, koji je u petoj seriji odbranio penal Alaskarovu, dva puta i doneo je Partizanu prolaz:

"Volim da gledam igrača u oči, to je takozvana igra nerava, nisu nikakve provokacije u pitanju. Međutim u ovoj penal seriji sudija je sve vreme bio pored mene pre izvođenja i konstantno je nešto pričao, rekao sam mu pusti me da branim, znam pravila. Trudio sam se da ostanem miran čak i nakon poništenog prvog penala. Potom je usledio drugi i erupcija oduševljenja", rekao je Jovanović za Partizanov podkast.

Potom je istakao da je bio spreman da šutne jedanaesterac:

"Ako bude zatrebalo šutnuo bih. Sad protiv Sabaha rekao sam momcima i treneru ako nemate petoricu spreman sam da pucam. Volim odgovornost, pritisak u Partizanu me motiviše i pomaže mi da održim fokus", dodao je Jovanović, pa se osvrnuo na narednog rivala:

"Nordsjeland ima ustaljen sistem rada od petlića, pionira do prvog tima, takođe imaju i školu fudbala u Gani odakle uzimaju najtalentovanije igrače, to je najbolja škola fudbala u Africi. U pitanju je jedan respektabilan klub, igraju na veštačkoj travi što za njih predstavlja dodatnu prednost. Neće biti lako, ali treba da se nametnemo tamo, nemaju mentalitet kao mi, kad je teško mi idemo napred", dodao je golman Partizana.

Navijači su na Instagramu pitali Jovanovića da li bi unapred prihvatio da penal serija odlučuje i na duelu sa Nordsjelandom:

"Hajde da završimo posao u regularnom delu, da li će biti 1:0, 2:1, 3:2 u konačnom zbiru potpuno je nebitno, važno je da Partizan bude u grupnoj fazi", podvukao je golman.

Komentari (0)

Sport