Fudbal

Partizan počinje ključnu bitku za Ligu konferencije, sa željom da sve bude isto kao u prvom dvomeču sa Nordsjelandom

Komentari

Autor: Euronews

24/08/2023

-

12:20

Partizan počinje ključnu bitku za Ligu konferencije, sa željom da sve bude isto kao u prvom dvomeču sa Nordsjelandom
Nemanja Nikolić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana igraju večeras sa Nordsjelandom prvi od dva meča plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije (18.30, TV Arena 1 Premium), a u podsvesti igrača, stručnog štaba i navijača crno-belih sigurno su dve dobijene utakmice sa istim danskim timom iz 2018. godine.

Tada ga je "parni valjak" prešao u borbi za plej-of  Lige Evrope, tako što je slavio prvo 9. avgusta u okolini Kopenhagena (1:2), a onda bio bolji i u beogradskom revanšu 16. avgusta (3:2). 

Ekipu je sa trenerskog dela klupe predvodio Zoran Mirković, a pobedu na gostovanju doneli su Rikardo Gomeš u 10. minutu i Gorak Zakarić u drugom poluvremenu (65), dok je čast domaćina sačuvao Matijas Rasmusen (70).

Duel u Humskoj bio je još efikasniji, s tim što je goleadu pred "grobarima" otvorio Andreas Skov Olsen (10). Nemanja Miletić uzvratio je samo 60 sekundi kasnije, da bi Marko Janković (30) i Svetozar Marković uvećali prednost do pauze. 

Džonatan Amon (77) uneo je nemir u drugoj polovini susreta, ali Nordsjelandu nije dozvoljeno da stigne do izjednačenja i evenatualnog egala u ukupnom skoru, pa se publika radovala prolasku u plej-of dvomeč sa Bešiktašem.

Od igrača iz tih 180 minuta na crno-beloj strani Topčiderskog brda za život zarađuju još kapiten Marković, povratnik u napad Nemanja Nikolić i vezista Danilo Pantić, a njihov sadašnji šef Igor Duljaj nada se novom hepiendu protiv istog rivala. 

Komentari (0)

Sport