Fudbal

Nordsjeland u svemu deklasirao izuzetno slabi Partizan

Komentari

Autor: Euronews

24/08/2023

-

20:28

Nordsjeland u svemu deklasirao izuzetno slabi Partizan
Viladsen - Copyright Tanjug/Martin Sylvest/Ritzau Scanpix via AP

veličina teksta

Aa Aa

Katastrofa Partizana u Danskoj. Nordsjeland je u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencije u svemu deklasirao crno-bele i pobedom od 5:0 (2:0) napravio čini se nedostižnu zalihu pred revanš u Humskoj. Partizan? Kako je tim Igora Duljaja izgledao uz činjenicu da je golman Aleksandar Jovanović odbranio još četiri zicera, da je dva puta imao sreću (tri stative), čini se da će Partizan biti u "nemogućoj misiji". Ruku na srce, Nordsjeland je bolji tim.

Brži, poletniji, ambiciozniji, sa dobrim planom igre, igrači Nordsjelanda su u prvih 45 minuta nadigrali Partizan u svakom pogledu i vodili "samo" sa 2:0 jer je moglo je biti i lošije po crno-bele. Samo u uvodnim minutama crno-beli su delovali kao tim sa planom koji može da pokuša da koristi prostor po krilima u ofanzivnoj igri Danaca.

Ali, ovaj sastav Partizana pokazao je psihološku slabost, već viđenu u Sabahu. Kada je levi bek Frese u 11. minutu odbitak sa 17 metara poslao neodbranjivo u mrežu Jovanovića, crno-beli su "nestali" sa terena.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YN4dJtYsOfA

 

Greške su se nizale, a poletni Danci preko Osmana, Diomandea, Nigrena, uz podršku bekova Viladsena i Fresea stvarali su prilike, promašili su dve kolosalne sa nekoliko metara (Nigren, Ingvartsen), ali došli do penala u 42. minutu kada je lopta pogodila u ruku beka Nikolu Antića. Jovanović jeste pokazao da je majstor za penale, ali Ingvartsen ga je prevario za konfornih i zaluženih 2:0 na pauzi. Crno-beli su podbacili u prvom delu, nisu imali ni energiju, brzinu, a ni plan kako da ugroze rivala. 

Neki drugi Partizan je izašao na startu drugog dela. Trener Igor Duljaj je rešio da rizikuje, pomerene su sve linije prema golu rivala, bolje su se kretali Saldanja i Menig, a rezultat svega toga su pokušaj Stojkovića sa distance i jedan nedovršen solo prodor brazilskog napadača. Međutim, brzo su Danci zagospodarili terenom, Diomande je dva puta dolazio iz drugog plana i promašio dva zicera, s tim da je kod drugog pokušaja golman Jovanović maestralno intervenisao nogom. Bekovi Partizana su bili jako slabi, probijani su non-stop.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y-o4ERUWKRw

 

Desni bek Oliver Viladsen je lako prolazio pored Antića, jedan njegov centrašut je stigao do Antmana, Šćekić je nehotično sklonio loptu rukom i to je bio drugi penal za domaćina. Ingvartsen je ponovo pogodio za veliku glavobolju crno-belih. Imali su pre penala gosti dobru priliku, Svetozar Marković je sa osam metara šutirao posle prekida, nažalost, pravo u golmana Hansena.

Novi gol i novi psihološki pad crno-belih, a najbolja ilustracija je četvrti gol Nordsjelanda. Osman je prošao po levoj strani kao da nikog nema, Ingvartsen je petom gurnuo loptu ka desnom beku Viladsenu koji je samo prebacio loptu preko gol linije. Aldo Kalulu je samo posmatrao desnog beka domaćina kako poentira.

A, onda je Jovanović imao i sreće /dve stative), pa zatim odbranio zicer Hansena. Na kraju kruna nemoći crno-belih. Lopta je prešla preko noge Mihailu Iliću, slabo je intervenisao i Jovanović. Lopta je peti put vađena iz mreže.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rUwMPGaju8I

 

Katastrofa crno-belih, od igre i od rezultata. Jedan od najtežih poraza u Evropi.

Nordsjeland - Partizan 5:0 (2:0)

Stadion: "Rajt do drim park".
​Sudija: Igal Frid (Izrael).
Strelac: Frese u 11, Ingvartsen u 43. iz penala, 68. iz penala, Viladsen u 73, Ilić 88.  minutu autogol.

NORDSJELAND: A. Hansen – Viladsen, K. Hansen (od 74. Hej), Nagalo, Freze – Diomande (od 74. Dorgeles), Tverskov, Svenson – Nigren (od 54. Antman), Ingvartsen (od 82. Harher), Osman (od 82. M. Hansen).

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Kanute (od 59. Baždar), Šćekić - Severina (od 78. Nikolić), Natho, Menig (od 59. Kalulu) - Saldanja (od 86. Trifunović).

Komentari (0)

Sport