Fudbal

Šok na "krovu": Voždovac priredio veliko iznenađenje i nadigrao Crvenu zvezdu

Komentari

Autor: Euronews

26/08/2023

-

21:07

Šok na "krovu": Voždovac priredio veliko iznenađenje i nadigrao Crvenu zvezdu
Šok na "krovu": Voždovac priredio veliko iznenađenje i nadigrao Crvenu zvezdu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Od kada je Barak Bahar postao trener Crvene zvezde u klubu je zavladala harmonija. Pobede su se ređale jedna za drugom, "pala" je i "petarda" protiv Fiorentine, Mozzart Bet Superliga Srbije je započela kao iz snova, sa četiri pobede, ali je večeras niz od 11 trijumfa prekinut. Ekipa Voždovca je imala jasan plan, koji je u potpunosti ispunjen, a crveno-beli savladani 3:2 (2:0).

Da ovo neće biti veče Zvezde bilo je jasno već u petom minutu. Amatersku grešku napravio je Miloš Degenek, a lopta je posle dodavanja Nikole Đuričića došla do Borisava Burmaza koji je snažnim udarcem matirao Omrija Glazera.

Podrazumeva se da su Baharovi puleni imali inicijativu, uglavnom se igrali na polovini domaćina koji se maltene savršeno branio, a a Zvezda je samo mogla da pokušava udarcima iz daljine, ali su šutevi Marka Stamenića i Aleksandra Dragovića završili pored gola.

A onda, u 43. minutu, po levom boku se razvila sjajna polukonntra Voždovca. Matija Mitrović je dodao do Mihajla Neškovića, a ovaj je vukao loptu nekih dvadesetak metara, napravio dribling u sredinu, i na spektakular način postigao pogodak.

Drugi deo igre započeo je potpunom ofanzivom Zvezde, ali bez uspeha, a onda je usledila još jedna početnička greška odbrane crveno-belih, tačnije Dragovića.

Kapiten ekipe iz Ljutice Bogdana je katastrofalno reagovao, maltene promašio loptu u želji da otkloni opasnost, ali iza leđa nije video Danila Teodorovića koji je uspeo mu oduzme loptu, potom je primiri i lobuje Glazera za ogromnih 3:0.

Ipak, šampion se nije olako predao. Kada je sve delovalo izgubljeno, Milan Rodić je nakon odličnog centaršuta Kange posle kornera bio najviši u skoku i tako dao nadu svom timu da može makar do boda.

Te nade dodatno su ojačale u 89. minutu, kada je Vukašin Đorđević na gol liniji reagovao rukom, a sudija Stanko Ostraćanin nije imao dilemu da pokaže na belu tačku, ali i da da crveni karton defanzivcu domaćih. Gelor Kanga je bio izuzetno siguran, a do kraja je u tom momentu ostalo još osam minuta igre. 

Zvezda je svim snagama napadala, ali Voždovac se nije predao i upisao zaista herojski trijumf.

Što se neke statistike tiče, ovo je bio prvi put posle 2019. godine da je Zvezda primila tri gola, a tada je to uspeo Čukarički i slavio identičnim rezultatom kao večeras Voždovac.

Komentari (0)

Sport