Fudbal

Partizan slavio u trileru protiv IMT-a: Rezervisti Natho i Nikolić režirali neverovatan preokret

Komentari

Autor: Euronews

03/09/2023

-

22:12 >> 22:30

Partizan slavio u trileru protiv IMT-a: Rezervisti Natho i Nikolić režirali neverovatan preokret
Partizan slavio u trileru protiv IMT-a: Rezervisti Natho i Nikolić režirali neverovatan preokret - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Pobeda Partizana na krovu tržnog centra na Voždovcu protiv IMT-a! Crno-beli su tokom čitavog susreta bili u zaostatku, ali su golovima Natha i Nikolića u nadoknadi ipak došli do pobede - 3:2 (0:1). Imao je IMT i dva gola prednosti. Dobru igru u tranziciji, organizovanu odbranu i veliku želju da nadigra crno-bele. Ali je greškama u samom finišu utakmice ostao na kraju i bez boda!

Najpre je Saldanja u 70. minutu smanjio vođstvo novajlije u elitnom rangu na 2:1, da bi nakon pritiska Partizana, do tada fenomenalni Gordić poklekao još dva puta. Prvo u 91. minutu, kada je Glišić faulirao Belića, a sudija pokazao na "belu tačku", odakle je Natho bio sigurni egzekutor. A, onda i u 95. kada je još jedan rezervista, ovaj put Nikolić pogodio za ogroman preokret!

Trener IMT-a u najavi ovog meča izjavio je da njegovi igrači neće dočekati crno-bele sa "belom zastavicom". I održao je obećanje. Iako je Partizan vodio glavnu reč na terenu u prvom poluvremenu, novajlija u elitnom rangu, pokazao se kao dostojan protivnik. Umeo je da izvrši pritisak na poslednju liniju Partizana kada je trebalo. Stvorio je nekoliko povoljnih prilika u prvih 45 minuta, a već u ranoj fazi meča došao je i do pogotka.

Pogrešili su crno-beli na sredini terena, Luković je uzeo loptu, povukao kontru, šutirao iskosa, a nakon interevencije Jovanovića, na pravom mestu našao se Vukić - 1:0.

Rani pogodak domaćina promenio je sliku na terenu i mentalitet crno-belih, koji su pomalo letargično ušli u meč. Partizan je preuzeo inicijativu. Pretio preko bokova. Stvarao šanse preko Meniga, Saldanje, Kalulua, Kanutea. Ali nikako nije mogao da zatrese gol Glišića. Čuvar mreže IMT-a branio je nemoguće u prvom poluvremenu. Veštim odbrana, naročito se istakao u drugom delu poluvremena, kod pokušaja Kanutea i Meniga. I najviše njegovom zaslugama, IMT je ostao nesavladan u prvih 45 minuta. Sa druge strane, novajlija u elitnom rangu umao je i da napadne kada treba. 

Čekao je svoju priliku iz tranzicije. Stvorio nekoliko solidnih prilika preko Radočaja i Lukovića, ali nedovoljno dobrih da bi se ponovo savladao Jovanović u prvom poluvremenu. Partizan je na odmor otišao sa golom zaostatka, a u samom finišu poluvremena imao je najveću šansu na utakmici, kada je Meni pogodio spoljni deo stative.

Početak drugog dela igre doneo je novu ofanzivu Partizana. Kalulu se odmah našao u izlednoj prilici, ali je šutirao pored gola. Potom su se u šansama smenjivali Saldanja i Menig, a u jeku napada crno-belih, IMT je došao do novog pogotka. Bila je to gotovo preslikana akcija kao kod prvog gola. Greška na sredini terena i brza kontra po boku. Ovaj put asistent je bio Radočaj, a strelac Kodžić - 2:0.

Tu nije bilo kraja uzbuđenjima. Naprotiv. Pogodak IMT-a rasplamsao je želju igrača Partizana, koji su krenuli u još veću ofanzivu. Ubrzo su stigli i do pogotka, ali je gol Stojkovića poništen zbog ofsajda, nakon reakcije iz VAR sobe.

Ipak, 10ak minuta kasnije. Partizan ipak dolazi do gola. Duga lopta Belića pronašla je Saldanju u šesnaestercu, a ovaj put Gordić nije uspeo da sačuva svoju mrežu - 2:1. Do kraja utakmice Partizan je nastavio da vrši pritisak. IMT se u potpunosti povukao u nameri da sačuva svoju mrežu.

Ali nije uspeo...

Nesmotrena reakcija Glišića u 89. minutu, donela je nadu crno-belima, kada je Natho iskoristio najstrožiju kaznu. Da bi samo nekoliko minuta kasnije, Nikolić pogodio za konačnih 3:2!

Komentari (0)

Sport