Fudbal

Bleda Zvezda na Banovom Brdu: Čukarički naneo drugi poraz crveno-belima

Komentari

Autor: Euronews

16/09/2023

-

20:15

Bleda Zvezda na Banovom Brdu: Čukarički naneo drugi poraz crveno-belima
Bleda Zvezda na Banovom Brdu: Čukarički naneo drugi poraz crveno-belima - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sezona za Crvenu zvezdu je zaista počela sjajno, ređale su se pobede, golovi su padali kao na traci, ali je u poslednjih nekoliko nedelja vidljiv pad u igri aktuelnog šampiona. Nakon poraza od Voždovca, usledio je trijumf protiv Novog Pazara, ali je večeras ponovo upisan neuspeh. Ekipa Čukaričkog bacila je na kolena učesnika Lige šampiona i na svom terenu pobedila 2:1 (1:0).

Definitivno je ovaj poraz uneo brigu navijačima Zvezde pred start elitnog evropskog takmičenja, u kome će crveno-beli u prvom golu gostovati ni manje ni više, osvajaču "ušatog" pehara iz prošle sezone, Mančester sitiju.

Duel na Banovom brdu je počeo ujednačeno, igralo se na sredini terena, ali je prvi do gola stigao Čukarički.

Uroš Spajić je napravio veliku grešku i u kaznenom prostoru oborio Sandeja Adetunjija, a najoštiju kaznu u pogodak je rutinski pretvorio Marko Docić.

Nakon toga, crveno-beli su zagospodarali terenom, imali mnogo veći posed lopte, ali nisu uspeli da pronađu put do mreže Filipa Samurovića, koji je danas bio na visini zadatka i primorao je Baraka Bahara da u drugom poluvremenu uvede "tešku artiljeriju". Na teren je po prvi put kročio Hvang In Beom, a ušli su i Osman Bukari i Žan-Filip Kraso, koji je ubrzo uspeo ono što njegov saigrač, Šerif Endiaje nije u prvom, a to je da da gol.

Doduše, nakon što se Endiaje u prvom poluvremenu propisno obrukao, u drugom delu je izborio penal koji je realizovao upravo Kraso i činilo se da će Zvezda doći do preokreta.

Ali onda se ponovo na terenu pojavio Adetunji koji je u 75. minutu dobio loptu, predriblao čuvara i na majstorski način matirao Omrija Glazera.

Zvezda je do kraja napadala, ali nije uspela da dođe do izjednačujućeg gola.

Komentari (0)

Sport