Fudbal

Hrabra Zvezda pala u Mančesteru, "građani" dokazali zašto su šampioni

Komentari

Autor: Euronews

19/09/2023

-

22:55

Hrabra Zvezda pala u Mančesteru, "građani" dokazali zašto su šampioni
Hrabra Zvezda pala u Mančesteru, "građani" dokazali zašto su šampioni - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Iako je upisan poraz, Crvena zvezda je večeras pokazala pre svega sebi, a onda i celoj Evropi da je dostojna zvanja učesnika Lige šampiona. Aktuelni osvajač "ušatog" pehara je u jednom momentu strepeo za pobedu, ali je onda dokazao kvalitet i prekrenuo - 3:1 (0:1).

Prvo poluvreme će, verujemo, pamtiti svaki navijač Zvezde. Siti je opsedao gol crveno-belih, ali je Omri Glazer bio nepremostiva prepreka za "građane". Delovalo je u nekoliko navrata da između stativa šampiona Srbije stoji Manuel Nojer, eto toliko je večeras Glazer bio dobar.

A onda, kao grom iz vedra neba, stigla je šansa kakvu je četa Baraka Bahara i čekala. Lopta je došla do Mirka Ivanića, a ovaj je iz prve poslao Osmanu Bukariju koji je izašao sa pred Brazilca Edersona i rutinski ga savladao za potpunu tišinu na Etihadu. Doduše, sigurno nije bilo tiho na delu gde je bilo 3.000 navijača Crvene zvezde.

Zanimljivo je da je Mančester siti u prvom delu uputio 22 udarca na gol, što je najviše u istoriji takmilenja, a "građani" ne samo da nisu postigli pogodak, nego su i primili jedan.

Ipak, u drugom poluvremenu je Siti pokazao pravo lice. Posle samo tri minuta fudbala usledila je kombinacija Hulijana Alvareza i Erlinga Halanda, a Argentinac je iskosa bez problema savladao Glazera.

Jedina greška izraelskog golmana je bila skupo naplaćena. Alvarez je iz slobodnog udarca centrirao, Glazer je krenuo na loptu, međutim pogrešno je procenio njen let i ona je završila u golu.

Tačku na i stavio je Portugalac Rodri, inače strelac pobedonosnog gola i u finalu Lige šampiona prošle sezone. Ostavila mu je odbrana Zvezde previše prostora i on je to umeo da iskoristi i postavi konačnih 3:1.

Uživo, Mančester siti - Crvena zvezda

Kraj utakmice. Zvezda se prikazala u najboljem svetlu, ali je Mančester pokazao zašto je šampion.

73. minut: Gol! Rodri se upisuje u strelce. Otvorilo se previše prostora Portugalcu koji je kao i u finalu, postigao gol za 3:1 i tako verovatno rešio pitanje pobednika.

60. minut: Gol! Kiks Glazera je sada bio kažnjen. Preokret Sitija. Alvarez je izveo slobodni udarac sa strane i uputio centaršut. Glazer je krenuo na loptu, ali je lože procenio njen let i ona je završila  u njegovoj mreži.

57. minut: Glazer umalo od heroja do tragičara. Ponovo brani udarac Alvarezu Glazer, ali nije uspeo da uhvati loptu i  na nju je natrčao Haland, ali se Izraelac iskupio za propust.

53. minut: Poništen gol Vokera. Desni bek Sitija se sjajno ubacio po desnom boku i uz dosta sreće dao gol, ali je ipak bio u ofsajdu.

47. minut: Gol! Brzo izednačenje Sitija. Ponovo kombinacija Halanda i Alvareza, a Argenitac je istrčao pred golmana i iskosa ga lako savladao.

Zanimljiva statistika. Mančester siti je u prvom poluvremenu imao 22 udarca na gol Zvezde i 80 posto poseda lopte, dok je Zvezda iz jedinog šuta zatresla mrežu evropskog šampiona.

Poluvreme. Nisu mogli crveno-beli da zamisle bolji prvi deo igre. Glazer je sjajno branio, a onda kao grom iz vedra neba Bukari je postigao gol i nema sumnje da će Gvardiola imati šta da poruči svojim igračima na poluvremenu.

45. minut: GOOOL! Bukari ugasio svetlo na Etihadu. Ivanić je došao do lopte, i poslao ju je Osmanu Bukariju koji je izašao 1 na 1 sa Edersonom i to rutinski realizovao.

44. minut: Gvardiola primoran na izmenu.Teren je usled povrede napustio Berbarno Silva, a u igru je ušao novajlija, Doku.

41. minut: Nije Nojer, ali brani kao on! Glazer skinuo zicer Fodenu. U najboljem svetlu se prikazuje Omri Glazer. Imao je već nekoliko vrhunskih intervencija, ali je ova možda bila i najbolja. Sa pet metara je zicer imao Fil Foden, ali je Izraelac u maniru Manuela Nojera uspeo da sačuva svoju mrežu.

34. minut: Ređaju se šanse za domaćina. Sjajno se kretao Norvežanin u šesnaestercu rivala i dobio dobru loptu na penal, ali ju je Norvežanin lansirao preko gola.

29. minut: Ponovo Glazer na visini zadatka. Alvarez je izveo korner, a Ake je ostao zaboravljen, Dobro je šutirao glavom, ali je Glazer za sada nepremostiva preprika za Siti.

25. minut: Prečka! Haland je ostao sam na drugoj stativi, ali je minimalno lošije zahvatio loptu i pogodio prečku. Centaršut je uputio Foden.

17. minut: Brza kombinacija Sitija, tačnije Alvareza i Halanda nakon koje je Argentinac šutirao, ali pravo u golmana šampiona Srbije.

15. minut: Rodri je došao do lopte i oslobodio se čuvara, a onda sa ivice šesnaesterca šutirao, ali je Glazer bio na visini zadatka.

8. minut: Kratka kombinacija "građana" nakon koje je Foden probao iz daljine, ali će posle svega Siti imati i četvrti korner, ali je Endiaje otklonio opasnost.

3. minut: Udarac iz ugla izveo je Siti, ali je Mateuš Nunješ loše zahvatio loptu glavom.

1. minut: Zvezda je počela utakmicu sa centra, ali bez opasnosti za Siti

Mančester siti - Crvena zvezda 3:1 (0:1)

Stadion: Etihad, Mančester
Sudija: Žoao Pinjeiro (Portugalija)
Strelci: Alvarez u 47. i 60, Rodri u 73. minutu za Mančester siti - Bukari u 45. za Crvenu zvezdu

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Dijas (od 83. Bob), Ake, Gomes (od 58. Akanđi) - Rodrigo (od 83. Luis), Nunjes - Bernardo Silva (od 44. Doku), Alvarez, Foden (od 83. Filips) - Haland.

CRVENA ZVEZDA: Ederson - Voker, Dijas (od 83. Bob), Ake, Gomes (od 58. Akanđi) - Rodrigo (od 83. Luis), Nunjes - Bernardo Silva (od 44. Doku), Alvarez, Foden (od 83. Filips) - Haland.

Grupa G

Jang Bojs - RB Lajpcig 1:3 (1:1)
/Elija 33 - Simakan 3, Šlager 73, Seško 90+2/

Mančester siti - Crvena zvezda 3:1 (0:1)
/Alvarez 47, 60, Rodri 73 - Bukari 45/

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport