Košarka

Partizan ili SC derbi? Srpski i crnogorski klub odlučuju o trofeju Superkupa ABA lige

Komentari

Autor: Euronews

20/09/2023

-

15:30

Partizan ili SC derbi? Srpski i crnogorski klub odlučuju o trofeju Superkupa ABA lige
Partizan ili SC derbi? Srpski i crnogorski klub odlučuju o trofeju Superkupa ABA lige - Copyright AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

veličina teksta

Aa Aa

Plasman Partizana u finale Superkupa AdmiralBet Aba lige bio je sasvim očekivan, ali činjenica da će se od 21.00 čas (TV Arena sport 3) za torfej boroti protiv ekipe SC derbi veliko je iznenađenje.

Tim iz Podgorice je u gradskom derbiju savladao Budućnost i stigao u situaciju da ga od osvajanja trofeja deli samo 40 minuta košarke u kojem se nadaju velikom čudu.
Crno-beli su, bez dileme, apsolutni favoriti u ovom susretu, ali sa druge strane, tim Željka Obradovića moraće ozbiljno da se pomuči ukoliko želi da to i da opravda na terenu.

Crnogorski tim će se uzdati u činjenicu da u plej-ofu prošlosezonskog izdanja Admiralbet Aba lige bili na korak da naprave senzaciju i eliminišu tim koji je bio na korak do plasmana na F4 Evrolige.

"Studentti" su tada u četvtfinalu napravili veliko iznenađenje i pobedili u Beogradu, a Partizan se u drugom meču u Podgorici eliminacije spasao tek u finišu zahvaljujući Džejmsu Naneliju, da bi kasnije trijumfovao u "majstorici", a potom i u velikom finalu bio bolji od Crvene zvezde.

Komentari (0)

Sport