Košarka

Obradović pred Makabi: Moramo da nautrališemo njihov specifičan napad

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2023

-

20:12

Obradović pred Makabi: Moramo da nautrališemo njihov specifičan napad
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana u četvrtak od 20.05 gostuju ekipi Makabija u prvom kolu Evrolige. Trener Željko Obradović veruje da se ekipa spremila na najbolji način i da očekuje da "crno-beli" odigraju maksimalno u Tel Avivu.

"Igramo protiv Makabija. Zna se kakva nas atmosfera očekuje na tom terenu sa zaista fenomelanom podrškom koju navijači Makabija pružaju svom timu. Isti trener vodi tim, imaju promene u rosteru, ali je način igre isti. To znači, puno tranzicije. Žele u kontranapad kada prime koš, njihova energija u ofanzivnom skoku je tu", istakao je Obradović.

On je dodao da njegov tim mora da neutrališe ofanzivni skok izraelske ekipe.

"Dosta toga rešavaju kroz igru 1 na 1, a imaju i specifičan napad. Videćemo kako ćemo reagovati. Pre ili kasnije uvek igraš sa svima. Ne razmišljamo na taj način. Makabi je prvi, probali smo da se spremimo najbolje, da igramo maksimalno. Da probamo da odigramo dobru utakmicu i da vidimo gde smo. Sitni problemi su tu, nadam se da ništa neće uticati da ekipa bude kompletna", zaključio je Obradović.

 

 

Kapiiten Kevin Panter spreman je da pruzme lidersku ulogu kao prošle sezone.

"Ovo je nova sezona za nas. Nadam se da idemo u pravom smeru. Vratili smo se treningu. Treću godinu sam ovde i drago mi je što sam dobro. Spreman sam za sezonu. Biće uspona i padova. Idemo dan po dan, utakmicu po utakmicu, potrudićemo se da budemo bolji svakog dana. Želim da budem bolji lider, sada sam kapiten. Krivio sam sebe tokom nekih poraza. Nadam se da ću biti bolji lider, ne samo na terenu. Sada smo zreliji kao tim. Ovo je nova sezona. Znamo šta da očekujemo", zaključio je Panter.
 

Komentari (0)

Sport