Košarka

Zvezda oduševila punu Arenu i Novaka Đokovića: Asvel nije imao šanse na otvaranju Evrolige

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2023

-

22:22

Zvezda oduševila punu Arenu i Novaka Đokovića: Asvel nije imao šanse na otvaranju Evrolige
Zvezda oduševila punu Arenu i Novaka Đokovića: Asvel nije imao šanse na otvaranju Evrolige - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde slavljenički su započeli "okruglo" učešće u Evroligi, pošto su u prvoj utakmici u svojoj 10. sezoni na najvećoj klupskoj sceni, u punoj "Štark areni", do nogu potukli Asvel - 94:73 (29:18, 23:13, 17:24, 25:18). 

Sa izuzetkom treće - izgubljene četvrtine, šampion Srbije je držao u šaci viceprvaka Francuske, kvalitetnijom i stabilnijom igrom kako pod svojim tako i pod rivalovim košem. Trominutni parazan hod u realizaciji nije mogao da poništi sve učinjeno pre i posle toga na polovini terena gostiju, baš kao što nije mogao da poljulja defanzivnu čvrstinu.

Jednostavno, izabranici Duška Ivanovića su imali bolji plan i taktiku, suprotstavili su se timski izazivaču, a pritom ih je služio šut sa distance. U prvoj dekadi su imali 6 od 6, na poluvreme su otišli sa 12 ubačenih trojki, što je bio ključ prevage i generator rezultatske razlike. A, ona je vrlo rano bila izražena sa dve brojke, što je pružalo određenu komociju brojnim novajlijama u Zvezdinom sastavu. 

Jedan od njih je najviše i najduže bio u krupnom kadru, pošto je Šabaz Nejpir sa 21. poenom pokazao zbog čega se uprava odlučila da angažuje ovog Amerikanca. Zračio je samopouzdanjem, preuzimao odgovornost kada je potrebno, bivajući pravi oslonac saigračima. 

Litvanac Rokas Giedraitis ga je sjajno ispratio, pa je na kraju evroligaškog debija u crveno-belom skupio 17 poena (4/7 za tri). Čast domaćih košarkaša vrhunski je odbranio Marko Simonović, sa14 poena i bez promašaja iz igre (4/4 za dva, 2/2 za tri). Nemanja Nedović je bio tu kada god je Asvel pomisli oda se približi, pa je prodorima razbijao odbranu francuskog tima i susret završio kao četvrti strelac tima (14).

Na suprotnoj strani odolevao je koliko-toliko jedino bivši igrač Partizana, Žofri Lovernj (18 poena, šest skokova), strelac prvih poena na početku oba  poluvremena, dok je nekadašnji NBA košarkaš Majk Skot sa 13 poena neko vreme zadavao muke domaćinu, donekle i De Kolo (13 poena, 5 asistencija), ali na gomili nedovoljno da se ugrozi na vreme kaparisana pobeda Ivanovićeve Zvezde. 

Crveno-bele u sledećem kolu, 13. oktobra, očekuje meč na terenu Žalgirisa. 

Komentari (0)

Sport