Košarka

Košarkašice Srbije "izvukle" Brazil, Nemačku i Australiju: Kvalifikacioni turnir za OI igra se u Rio de Žaneiru

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2023

-

08:51

Košarkašice Srbije "izvukle" Brazil, Nemačku i Australiju: Kvalifikacioni turnir za OI igra se u Rio de Žaneiru
Košarkašice Srbije "izvukle" Brazil, Nemačku i Australiju: Kvalifikacioni turnir za OI igra se u Rio de Žaneiru - Copyright KSS

veličina teksta

Aa Aa

Žrebom u Šopronu odlučeno je da će ženska košarkaška reprezentacija Srbije igrati protiv Brazila, Australije i Nemačke u kvalifikacijama za Olimpijske igre, te da će taj turnir biti održan u Rio de Žaneiru.

Kako je za prolazak na takmičenje u Parizu, sledećeg leta, potrebno završiti među tri najbolje ekipe "orlicama" će biti dovoljna samo jedna pobeda za nastavak kontinuiteta učešća na Igrama, jer su bile deo OI u Riju 2016. godine i Tokiju 2020.

Direktan plasman već su obezbedile SAD kao svetski šampion i Francuska u svojstvu domaćina Olimpijskih igara, zbog čega će iz njihovih grupa vizu za OI obezbediti još po dve selekcije, dok će iz preostale dve grupe plasman obezbediti po tri nacionalna tima. 

Na kvalikacionom turniru u Ksianu će pored Kine igratti Novi Zeland, Francuska i druga selekcija iz američkih pretkvalifikacija. U Antverpenu će se za nastup na OI u Parizu boriti selekcije Belgije, Senegala, Nigerije i SAD. U Šopronu će igrati Mađarska, Španija, Japan i prva selekcija iz američkih pretkvalifikacija.

Komentari (0)

Sport