Košarka

Željko Obradović očekuje agresivan Partizan protiv Asvela: Da se ne ponovi partija protiv Makabija

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2023

-

15:28

Željko Obradović očekuje agresivan Partizan protiv Asvela: Da se ne ponovi partija protiv Makabija
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši, struka, uprava i navijači Partizana očekuju da sezona 2023/2024. bude još bolja nego prošla, ali ekipa nije slavno otvorila učešće u Evroligi. Dok je u AdmiralBet ABA ligi odbranu titule počela ubedljivim pobedama protiv Mornara i Krke na gostovanju Makabiju iz Tel Aviva nije ni pokazala planiranu igru ni ostvarila željeni rezultat.

Trener Željko Obradović registrovao je probleme već u prvom komentaru utakmice u Izraelu, ali je i najavu utakmice sa Asvelom u Francuskoj (12. oktobar, 20.00) iskoristio da naglasi šta se sve može i mora promeniti. 

"Sigurno da očekujemo reakciju, da igramo agresivnije napadački i odbrambeno u odnosu na prvo kolo. Bilo je mnogo loših stvari na toj utakmici u Tel Avivu koje moramo da popravimo. Asvel je neuporedivo bolji tim u odnosu na prošlu godinu, pa opčekujemo i njihovu reakciju u odnosu na prvo kolo", kaže Željko Obradović.

Domaćin je na startu doživeo ubedljiv poraz od Crvene zvezde u Beogradu, ali u taboru našeg kluba veruju da to nije bio realan prikaz mogućnosti protivnika. 

"Verujem da su potpuno drugačiji tim na svom terenu. Značiće nam pobeda za sledeće utakmice, moramo da se dignemo jer nismo najbolje izgledali protiv Makabija. NIsmo igrali kako treba, bez energije, verujem da će sada biti drugačije", smatra Danilo Anđušić.

Osvajač srebrne medalje sa Srbijom na nedavnom Svetskom prvenstvu, Aleksa Avramović, očekuje da se dobar pristup i košarka iz duela sa Krkom prenesu na ovaj susret. 

"Imali smo odličnu reakciju protiv Krke koja je nezgodan protivnik, ali to ne može da se poredi sa Evroligom i Asvelom. Oni su konstantan učesnik. Pojačali su se tokom leta, vratio im se Lovernj. Što se nas tiče, pojačali smo intenzitet treninga i to sada izgleda mnogo bolje. Nemaju oni atmosferu na koju nismo navikli u dvorani, tako da mislim da ništa ne sme da nas omete. Zavisimo od nas samih. Verujem da možemo da pobedimo", naglasio je najbolji igrač Partizana od početka sezone. 

Komentari (0)

Sport