Košarka

Cibona "pokazala zube", pa razljutila šampiona: Naneli i Koprivica vodili Partizan do pobede

Komentari

Autor: EURONEWS

14/10/2023

-

23:23

Cibona "pokazala zube", pa razljutila šampiona: Naneli i Koprivica vodili Partizan do pobede
Cibona "pokazala zube", pa razljutila šampiona: Naneli i Koprivica vodili Partizan do pobede - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana su nakon preokreta slavili protiv Cibone 96:67 (16:25,20:17,31:18,29:7) i tako ostali na prvoj poziciji u AdmralBet ABA ligi sa maksimalnim učinkom nakon tri kola. Mučio se tim Željka Obradovića u prvom poluvremenu, ali je na kraju uspeo čak i ubedljivo da trijumfuje.

Cibona je znatno bolje otvorila meč i već nakon 11 minuta imala dvocifrenu prednost. Pre svega zahvaljujući Aleksandru Aranitoviću i Jakovu Mustapiću. Gosti iz Zagreba su i znatno bolje šutirali sa distance i prvoj četvrtini su ubacili čak pet trojki.

Tim Jakše Vulića je u jednom trenutku imao i 15 poena prednosti (18:33), ali je Partizan dobrom odbranom i pametnim rešenjima u napadu uspeo da "istopi" minus i na pauzu ode sa samo šest poena zaostatka(36:42).

Prvo vođstvo na meču za domaćina smo videli tek nakon 24 minuta košarke kada je Džejms Naneli pogodio trojku za 46:45. "Crno-beli" su nastavili sa istim receptom sa kraja prvog poluvremena i samo uvećali prednost do kraja treće četvrtine u kojoj je najraspoloženiji bio upravo Naneli sa 14 poena u ovom kvartalu.

Poslednje četvrtina je najbolje oslikala razliku u kvalitetu dve ekipe. Partizan je sjajno odbranom sveo hrvatsku ekipu na samo 7 poena dok su u napadu nastavili u istom ritmu i ostvarili ubedljivu pobedu.

Najefikasniji u timu aktuelnog regionalnog šampiona bio je Džejms Naneli sa 17 poena, a pratili su ga Balša Koprivica sa 15 i Danilo Anđušić sa 14 poena. U redovima Cibone su se istakli Aleksandar Aranitović sa 21 i Jakov Mustapić sa 17 poena.

 
Ekipu Željka Obradovića sada čekaju dve teške utakmice u okviru Evrolige gde će prvo u utorak dočekati Barselonu, a u četvrtak će gostovati u Atini ekipi Olimpijakosa. 

Admiral Bet ABA liga, 3. kolo

Petak:

Zadar - Mornar 92:57

Subota: 

Cedevita Olimpija - Split 97:68
Igokea - SC Derbi 91:82
Budućnost - Krka 82:69
Partizan - Cibona 96:67

Nedelja:

Borac - Crvena zvezda 18:00 (Arena 1 Premium)

Ponedeljak:

FMP - Mega 20:00

Komentari (0)

Sport