Košarka

Obradović se raduje navijačima u "Štark Areni": Moramo da odigramo maksimalno dobro protiv Barselone

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2023

-

15:50

Obradović se raduje navijačima u "Štark Areni": Moramo da odigramo maksimalno dobro protiv Barselone
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana će u utorak od 18.30 časova u "Štark areni" prvi put istrčati pred svojim navijačima u novoj sezoni Evrolige, ali rival im je za svaki respekt - Barselona.

Trener crno-belih Željko Obradović posebno je naglasio da u goste dolazi jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenja i da će za uspeh biti potrebna sigurno i najbolje izdanje njegove ekipe.

"Igramo protiv tima koji je sigurno među ekipama koje su glavni favoriti. U seriji su izvanrednih rezultata, ali što je još važnije, igraju vrlo dobro. Imaju izvanredan tim, dobar roster, očekuje nas jedna teška utakmica", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Košarkaši Partizana će prvi put igrati pred svojim navijačima u Evroligi. "Crno-beli" su u prvom kolu u gostima poraženi od Makabija (81:96), a potom su u Francuskoj pobedili Asvel (88:62).

"Naravno da smo zadovoljni što ćemo konačno igrati pred našim navijačima, očekujemo da to bude kao i prošle godine, kada je u pitanju atmosfera na tribinama. Nije raspored toliko bitan, moraš, pre ili kasnije, da igraš protiv svih ekipa. Baš zbog poraza od prošle godine bi motivacija trebala biti veća, mada smo dobro igrali te utakmice. Ako želimo da budemo u utakmici, moramo da odigramo maksimalno dobro."

 

 

Najtrofejniji trener u Evropi je istakao da je Barselona ekipa koja je popunjena na svim pozicijama.

"Igraju dobro, popunjeni su na svakom mestu, novi igrači su se već uklopili. Trener je čitavu karijeru bio u Barseloni, bio je i kapiten, tako da mu je sve poznato što se tog kluba i sistema tiče. Postoji dosta toga sličnog, pošto su ostali neki isti igrači. Mogu da igraju sa različitim postavama, a ton igri pre svega daju bekovi, počevši od dva plejmejkera, Laprovitola igra odlično, Abrines je u sjajnoj šuterskoj formi, tu su i Kalinić i Para, koji igraju na dve pozicije. Tu je i Brizuela, koji igra petnaestak minuta, ali uzima veliki broj šuteva".

Tristan Vukčević je preskočio gostovanje u Francuskoj, Obradović nije otkrio hoće li sutra biti u timu.

"Mislim da to uopšte nije bitno. Ja odlučujem šta je najbolje za tim. On trenira, razgovarali smo mnogo puta sa njim, zna šta treba da radi i kako da se ponaša. Očekujem da njegov napredak bude evidentan", zaključio je Obradović.

Evroliga, treće kolo

Utorak

Partizan - Barselona 18.30
Fenerbahče - Panatinaikos 19.15
Anadolu Efes - Asvel Lion 19.30
Baskonija - Bajern 20.30
Milano - Olimpijakos 20.45
Real Madrid - Žalgiris 20.45

Sreda

Crvena zvezda - Monako 20.00
Valensija - Makabi TA 20.30
Virtus - Alba 20.30

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentari (0)

Sport