Košarka

Partizan prvi put pred "grobarima" u Evroligi: Stiže Barselona, a gostima nije svejedno...

Komentari

Autor: Euronews

17/10/2023

-

15:04

Partizan prvi put pred "grobarima" u Evroligi: Stiže Barselona, a gostima nije svejedno...
Panter i Ledej - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Treće kolo Evrolige startuje večeras (18:30) u Beogradu, gde će košarkaši Partizana odigrati premijernu utakmicu u Areni. Bar što se međunarodne scene tiče, a za prvog rivala pred svojim navijačima imaće veliku Barselonu, koja u prestonicu Srbije stiže kao lider Evrolige sa dve pobede (Olimpijakos, Efes).

Nakon skromnog učinka Partizana u Tel Avivu protiv Makabija na samom startu Evrolige, izabranici Željka Obradovića pokazali su se u boljem svetlu u drugom kolu takmičenja protiv Asvela. Žargonski rečeno, demolirali su francuski tim 82:66 u Vilerbanu, gde su na krilima odlične timske igre upisali čak 18 asistencija. Gotovo u svim segmentima su bili bolji od ekipe koju sa klupe predvodi brat slavnog Tonija Parkera. A, koliko su ozbiljno shvatili poraz od Izraelaca, govori podatak da su u jednom trenutku imali i 30 poena prednosti protiv Žofrija Lovernja i družine.

U takvom duhu, zabeležena je i pobeda u regionalnom klasiku protiv Cibone (96:67). Istina, uz nešto veću muku, iako krajnji rezultat ne pokazuje realnu sliku sa parketa. Pošto je trener Željko Obradović odlučio da odmori prvotimce za Barselonu, koja će nakon pobeda nad Olimpijakosom (77:68) i Grand Kanarijom (83:73), odigrati treći meč u svega četiri dana. I to na najtežem gostovanju u Evropi. Što je nedavno potvrdio i trener Katalonaca Rodžer Grimau, koji je u analizi današnjeg meča pohvalio crno-bele, istakavši da Partizan ima impresivan sastav.

"Biće jako težak meč, na jednom od najkomplikovanijih parketa u Evropi, protiv impresivnog sastava. Idemo da se nadigravamo, da probamo da nametnemo naš ritam i odigramo najbolje što možemo, sa nadom u ono najbolje", rekao je Grimau.

Sa druge strane, trener Partizana je bio nešto rečitiji. Željko Obradović je naglasio da u Beograd stiže jedan od favorita za osvajanje takmičenja i da će za pobedu biti potrebno najbolje izdanje njegove ekipe. 

"Igramo protiv tima koji je sigurno među ekipama koje su glavni favoriti. U seriji su izvanrednih rezultata, ali što je još važnije, igraju vrlo dobro. Imaju izvanredan tim, dobar roster, očekuje nas jedna teška utakmica", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Prokomentarisao je i činjenicu da će njegovi momci prvi put u Evroligi istrčati pred svojim navijačima, od kojih, kao i obično, Očekuje da naprave sjajnu atmosferu na tribinama.

"Naravno da smo zadovoljni što ćemo konačno igrati pred našim navijačima, očekujemo da to bude kao i prošle godine, kada je u pitanju atmosfera na tribinama. Nije raspored toliko bitan, moraš, pre ili kasnije, da igraš protiv svih ekipa. Baš zbog poraza od prošle godine bi motivacija trebala biti veća, mada smo dobro igrali te utakmice. Ako želimo da budemo u utakmici, moramo da odigramo maksimalno dobro."

Obe ekipe bi trebale da nastupe u punoj rotaciji. Prošlogodišnja dva duela završena su pobedama katalonskog tima. Barsa je najpre slavila u "Blaugrani" 79:68, kada je Danilo Anđušić bio najefikasniji pojedinac meča sa 23 poena. A, onda i u Beogradu na krilima Nikolasa Lapravitole (25) i Nikole Mirotića (19).

Evroliga, 3. kolo.

Partizan - Barselona 18:30
Fenerbahče - Panatinaikos 19:15
Efes - Asvel 19:30
Baskonija - Bajern 20:30
Olimpija Mlano - Olimpijakos 20:45
Real Madrid - Žalgiris 20:45

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport