Košarka

Filadelfija strepi, Harden viđen na ulicama Hjustona: "Brada" preuzela sudbinu u svoje ruke?

Komentari

Autor: Euroneww

18/10/2023

-

19:47

Filadelfija strepi, Harden viđen na ulicama Hjustona: "Brada" preuzela sudbinu u svoje ruke?
Džejms Harden - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

veličina teksta

Aa Aa

Do početka nove NBA sezone (24. oktobar) ostalo je još svega nekoliko dana, a iz Amerike se "šuška" da takmičarsku godinu u dresu Filadelfije Džejms Harden neće dočekati. Najnovije informacije govore da je kontroverzni plejmejker danas preskočio trening Siksersa, a da sa ekipom nije bio još od vikenda.

Da situacija bude još gora, američki mediji navode da je Harden otišao u Hjuston, pa se podigla sumnja da prećutno pregovara sa Roketsima. U klubu gde se afirmisao kao igrač i proveo najbolje dane u karijeri. Gde je, između ostalih individualnih priznanja osvojio i MVP titulu 2018. godine. Ali, još uvek nije zasigurno da li je u Teksasu zbog evenutalnih druženja sa starim prijateljima. Ili je na pomolu potencijalni transfer, koji bi bez sumnje uzburkao javnost "preko bare"...

Pre nekoliko dana Harden se pojavio na trening kampu Filadelfije, ali se videlo da je i dalje ljut na pojedine članove te organizacije. Konkretno, na prvog operativca kluba Derila Morija, koga je letos Harden nazvao lažovom. I uz to, najavio da više nikada neće biti član tima gde Moril bude radio. Pa su ove njegove šetnje do Hjustona podigle prašinu o transferu i dobile neku novu dimenziju. Bilo kako bilo, do početka nove sezone ostalo je još nekoliko dana i nema sumnje da će biti jako turbulentni za navijače Filadelfije, koji sanjaju NBA titulu još od 1983. godine.

Što se tiče sukoba Harena i Morija, on se može prepričati u nekoliko rečenica. Naime, Harden je u dogovoru sa Morijem pristao na smanjenje plate prilikom potpisivanja novog ugovora, kako bi menadžeru Filadelfije ostavio više prostora da napravi bolji trejd paket. I time dozvolio Hardenu da lakše napusti klub. A, pritom i dovede ozbiljnija pojačanja. Ali, prema rečima Hardena dogovor nije ispoštovan. Američki košarkaš je ostao u klubu, gde očigledno ne želi da deli parket sa Džoelom Embidom, pa je sada rešio da preuzme sudbinu u svoje ruke.

Ovako je Harden govorio o Moriju

Nije pitanje trenutne situacije, već života. Kada izgubite poverenje u nekoga (Mori), kao recimo u braku, izgubili ste ga i to je to. Da li vam je jasno šta to znači? Veoma je prosto. Uprava i ja smo imali odličan odnos čitavu deceniju. Postojala je konstantna komunikacija. Ali, kada se izgubila, to je bio kraj

Klipersi su se pominjali kao naredna destinacija za nekadašnjeg reprezentativca SAD, ali do saradnje nije došlo pošto je klub iz Los Anđelesa nevoljan da se odrekne nekih krupnijih imena za tako temperamentnog košarkaša. Pa je Hjuston očigledan plan B za Hardena.

 

Komentari (0)

Sport