Košarka

Jokić dominirao u pobedi Denvera, Micić pružio najbolju partiju od dolaska u Oklahomu

Komentari

Autor: Euronews

20/10/2023

-

10:08

Jokić dominirao u pobedi Denvera, Micić pružio najbolju partiju od dolaska u Oklahomu
Jokić dominirao u pobedi Denvera, Micić pružio najbolju partiju od dolaska u Oklahomu - Copyright AP Photo/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Denvera i Oklahome odigrali su u noći između četvrtka i petka poslednje mečeve u predsezoni NBA lige, imali su polovičan učinak, a srpski košarkaši, Nikola Jokić i Vasilije Micić su pokazali da su spremni za sratrt najjače lige na svetu.

Najbolji prvotimac aktuelnog šampiona, Nikola Jokić proveo je na terenu 28 minuta u dresu Nagetsa i za to vreme ubacio 25 poena, imao 14 uhvaćenih lopti i osam puta usoešno asistirao saigračima.

Srpski reprezentativac je samo jedan od pomenutih skokova imao pod košem rivala, što znači da je dominirao u svom reketu, dok je u napadu imao sjajan procenat šuta od preko 50 odsto.

Jokića su od saigrača u stopu pratili Kaldvel-Poup Nađi i Aron Gordon sa po 13 poena, a Dažaml Marej je postigao pet manje, dok je kod Klipersa najefikansiji bio Bouns Hajland sa 25 poena.

Oklahoma je, s duge strane, poražena u poslednjem pripremnom meču pred start najjače košarkaške lige na svetu, bolji od Tandera je bio Detroit 116:118, a jedna od najzapaženijih prvotimaca poražene ekipe bo je Vasilije Micić koji je pružio najbolju partiju od odlaska u SAD.

Bek "orlova" koji ove sezone očekuje da debituje u NBA ligi na terenu je proveo nešto manje od 17 minuta i imao učinak od osam poena, šest asistencija i četiri skoka.

Sezona u NBA ligi startuje 24. oktobra, uz ekskluzivne prenose na kanalima TV Arena sport, Denver prvi meč igra protiv LA Lejkersa dan kasnije, a Oklahoma 26. oktobra protiv Čikaga.

NBA liga, predsezona

Šarlot – Boston 99:127

Čikago – Minesota 105:114
Oklahoma – Detroit 116:118
LA Klipers – Denver 90:103
LA Lejkers – Finiks 100:123
Sakramento – Juta 116:113

Komentari (0)

Sport