Košarka

Završena NBA predsezona: Jović i Bogdanović spremni za početak lige

Komentari

Autor: Euronews

21/10/2023

-

10:11

Završena NBA predsezona: Jović i Bogdanović spremni za početak lige
Završena NBA predsezona: Jović i Bogdanović spremni za početak lige - Copyright Tanjug/AP Photo/Chris Szagola

veličina teksta

Aa Aa

Start nove sezone NBA lige, uz prenose na kanalima TV Arena sport, zakazan je za noć između utorka i srede kada se sastaju Denver i LA Lejkersi, odnosno Golden stejt i Finiks, a prethodne večeri odigrani su poslednji mečevi predsezone najjače košarkaške lige na svetu.

Od srpskih košarkaša na terenu su se našli Nikola Jović u dresu Majamija i Bogdan Bogdanović kao prvotimac Atlante i pružili su solidne partije.

Uspešniji po ostvarenim statističkim parametrima bio je Nikola Jović, koji je, po svemu sudeći, projektovan da bude jedan od nosilaca igre u timu sa Floride.

Srpski reprezentativac je imao najveću minutažu u timu, na terenu je proveo 26 minuta i za to vreme uspeo da ubaci 10 poena, dva puta je uhvatio loptu pod svojim košem i jednom asistirao saigračima, Najefikasniji u njegovom timu, koji je poražen 104:110, bio je Ar Džej Hampton sa 17 poena.

Bogdan Bogdanović je u porazu Atlante od Filadelfije, u kojoj ovoga puta nije bilo Filipa Petruševa, ubacio jedan poen manje od saigrača iz reprezentacije. Centralna figura meča je bio De Antoni Melton sa 29 poena, dok je u poraženom timu Trej Jang imao "dabl dabl" učinak od 19 poena i 10 uspešnih dodavanja.

Spreman za start sezone je očigledno i prvi pik sa drafta Viktor Vembanjama koji je za 21 minut proveden na parketu postigao 19 poena za San Antono protiv Goldne stejta. Po svemu prikazanom tokom predsezone, Francuz je dokazao da je njegova da ovog leta ne nastupa na Mundobasketu bila ispravna, budući da se očigledno privikao na zahteve NBA lige.

NBA liga, predsezona

Indijana – Klivlend 109:104
Orlando – Flamengo 109:76
Filadelfija – Atlanta 120:106
Toronto – Vašington 134:98
Dalas – Detroit 114:104
Hjuston – Majami 110:104
Milvoki – Memfis 124:116
Golden stejt – San Antonio 117:122

Komentari (0)

Sport