Košarka

Sada i zvanično, Zvezda ima novog trenera: Janis Sferopulos nasledio Duška Ivanovića

Komentari

Autor: Euronews

22/10/2023

-

08:17 >> 10:45

Sada i zvanično, Zvezda ima novog trenera: Janis Sferopulos nasledio Duška Ivanovića
Sada i zvanično, Zvezda ima novog trenera: Janis Sferopulos nasledio Duška Ivanovića - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sada je i zvanično. Košarkaški klub Crvena zvezda ima novog trenera, a u pitanju je grčki stručnjak Janis Sferopulos, koji je na klupi srpskog šampiona nasledio Duška Ivanovića.

Nekadašnji trener Olimpijakosa i Makabija potpisao je dvogodišnji ugovor sa crveno-belima i prvu zvaničnu utakmicu sa Zvezdom imaće već u ponedeljak protiv FMP-a u Železniku, u susretu 4. kola AdmiralBet ABA lige.

"Janis Sferopulos je rođen 21.marta 1967.godine u Solunu, gde je i napravio prve košarkaške korake, prvo kao igrač, kasnije i trener. Tokom trenerske karijere koja traje više decenija, Sferopulos je prošao sve: prvo kao trener mlađih selekcija, kasnije kao pomoćnik u više klubova: Apolonu, Paoku, Olimpijakosu, CSKA, NBA ligašu Hjustonu, da bi nakon Kolososa sa Rodosa (2008-2011), samostalno vodio i Panionios iz Atine (2012-2014), a onda i Olimpijakos iz Pireja sa kojim je osvojio 2 titule prvaka Grčke i igrao dva finala Evrolige 2015 i 2017.godine. Proglašavan je i trenerom godine u Grčkoj, a bio je u više navrata i pomoćnik selektora reprezentacije Grčke", navodi se na sajtu beogradskog kluba.

Od 2018-2022. godine vodio je ekipu Makabija iz Tel Aviva sa kojom je osvojio tri titule prvaka Izraela i bio takođe biran za trenera godine u toj zemlji.

 

Komentari (0)

Sport