Košarka

Sferopulos pobedom započeo mandat u Zvezdi: Crveno-beli u napetoj završnici slomili FMP

Komentari

Autor: Euronews

23/10/2023

-

20:11

Sferopulos pobedom započeo mandat u Zvezdi: Crveno-beli u napetoj završnici slomili FMP
Sferopulos pobedom započeo mandat u Zvezdi: Crveno-beli u napetoj završnici slomili FMP - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nije bilo lako, ali piše se pobeda. Košarkaši Crvene zvezde uspeli su u gostima da pobede FMP i tako upišu 4. pobedu u isto toliko utakmica u regionalnom šampionatu - 72:83 (16:21, 17:20, 23:20, 16:22).

Bio je ovo prvi meč koji je sa klupe predvodio Janis Sferopulos i može se reći da je uspeo koliko toliko da podigne ekipu posle poraza od Virtusa i smene Duška Ivanovića, a pred dva "večita derbija", jedan u Evroligi, a jedan u ABA ligi, oba na terenu Partizana.

Crveno-beli su igrali konstantno u prvom poluvremenu, održavali su razliku, kontrolisali utakmicu i činilo se da će bez problema upisati i 37. uzastopnu pobedu protiv FMP-a.

Ipak, u drugom poluvremenu "panteri" su zaigrali dosta bolje, kažnjavali su greške gostiju i spustili razliku. Jago dos Santos je imao sjajnu minijaturu na kraju trećeg kvartala kada je jednim driblingom izbacio dvojicu košarkaša domaćina iz igre i pogodio šut sa poludistance uz zvuk sirene.

Poslednja četvrtina je počela spektakularnim zakucavanjem Marka Pavićevića preko Džoela Bolomboja, a onda se ušlo u egal završnicu. Jago je bio sjajan i sam doneo Zvezdi +5, nakon ćega je tim sa Malog Kalemegdana rutinski priveo susret kraju.

Sferopulos je tu tek dva dana, nije imao vremena da implementira svoju filozofiju, ali je jedna od stavki koja se promenila odbrana "pik end rola". Zvezda je pod vođstvom Duška Ivanovića pik branila iskakanjem, dok je večeras viđena "switch" odbrana.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Miloš Teodosić sa 11 poena i 10 asistencija, a po 10 poena dodali su Dejan Davidovac, Šabaz Nejpir, Dalibor Ilić i Jago dos Santos.

Na drugoj strani istakao se Džordan Voker sa 19 postignutih poena.

AdmiralBet ABA liga, 4. kolo

Petak

Split - Borac 75:61
Budućnost - Cibona 93:85

Subota

Krka - Zadar 75:88

Nedelja

Igokea - Cedevita Olimpija 83:72
SC Derbi - Mornar 94:79

Ponedeljak

FMP - Crvena zvezda 72:83
Mega - Partizan u toku

Komentari (0)

Sport