Košarka

Autokoš Trifunovića za veliku pobedu Mege protiv Partizana

Komentari

Autor: Euronews

23/10/2023

-

22:26

Autokoš Trifunovića za veliku pobedu Mege protiv Partizana
Autokoš Trifunovića za veliku pobedu Mege protiv Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Jednostavno Partizan nije mogao da pobedi u ovoj utakmici. Ekipa Mege odigrala je na zavidnom nivou i na kraju zasluženo nadigrala evroligašku postavu Željka Obrdovića - 88:86 (21:11, 19:18, 29:32, 19:25).

Iako je Partizan uspeo da se vrati iz velikog minusa, u poslednjih 18 sekundi Mega je odigrala sjajan napada, Nikola Topić je probio i malo jače naslonio loptu od tablu, ali je njegov promašaj u poslednjoj stotinki vratio Uroš Trifunović i tako postigao autokoš za pobedu Mege!

Neverovatnu utakmicu odigrala je domaća ekipa. Sve je savršeno funkcionisalo, svaki igrač je pokazao svoj raskošni talenat, a na kraju je i sreća bila na strani tima Marka Baraća.

Nakon prve deonice imali su Megini "klinci" +10, za poen više su vodili na poluvremenu, a onda je Partizan proigrao. Da ume da bude sila u reketu pokazao je Frenk Kaminski. Iako nije ulazio u prvom delu utakmice, briljirao je u nastavku i susret završio sa sjajnih 24 poena.

Ipak, bio je jedini rapoložen košarkaš u redovima Partizana, dok ostali nisi bili na visini zadatka. Kapiten Kevin Panter je za 14 minuta postigao 0 poena, a susret je završio sa pet faulova.

Džejms Naneli je uz Kaminskog bio dvocifren sa 11 poena, dok su po sedam dodali Zek Ledej i Pi Džej Doužer.

Na drugoj strani, teško je reći ko je bio impresivniji. Nikola Đurišić je bio najefikasniji sa 17 poena, 15 je dodao Uroš Plavšić, a 14 Nikola Topić, koji je imao i osam asistencija.

Pokazao je mladi as i veliku dozu zrelosti, budući da je celu poslednju četvrtinu igrao sa četiri lične greške, a možda je baš ta zrelost falila Panteru, za kog znamo da je najbolji kada je to najpotrebnije, ali sada ga nije bilo na parketu.

Svakako je ovo težak poraz za Partizan pred dva "večita derbija", ali nema sumnje da će trener kakav je Obradovič znati kako da do četvrtka njegova ekipa izgleda kao ona koja je bila nadomak Fajnal fora prošle sezone.

AdmiralBet ABA liga, 4. kolo

Petak

Split - Borac 75:61

Budućnost - Cibona 93:85

Subota

Krka - Zadar 75:88

Nedelja

Igokea - Cedevita Olimpija 83:72
SC Derbi - Mornar 94:79

Ponedeljak

FMP - Crvena zvezda 72:83
Mega - Partizan 88:86

Komentari (0)

Sport