Košarka

Stiglo saopštenje iz Evrolige: Makabi iz Tel Aviva igra domaće utakmice u Beogradu!

Komentari

Autor: Euronews

24/10/2023

-

21:28

Stiglo saopštenje iz Evrolige: Makabi iz Tel Aviva igra domaće utakmice u Beogradu!
Stiglo saopštenje iz Evrolige: Makabi iz Tel Aviva igra domaće utakmice u Beogradu! - Copyright AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva igraće utakmice Evrolige kao domaćini u Beogradu, odnosno u dvorani "Aleksandar Nikolić", odlučeno je danas na sastanku deoničara elitnog takmičenja u Istanbulu.

Zbog ratnog stanja na Bliskom Istoku, izraelski tim prinuđen je da se iseli iz Tel Aviva. Iako se Nikozija pominjala kao potencijalno mesto gde će Makabi igrati  domaće utakmice u Evroligi, procenjeno je da glavni grad Kipra ipak nije najbezbednija lokacija za izraelski tim.

Makabi će prvu utakmicu u "Pioniru" odigrati 9. novembra protiv Bajerna iz Minhena, dok je susret 6. kola Evrolige sa Real Madridom odložen do daljeg. Na sajtu Evrolige se takođe navodi da je klub iz Tel Aviva dobio potpunu podršku Vlade Republike Srbije i da će u dogovoru sa Beogradom, organizovati adekvatnu zaštitu za sve članove izraelske ekipe, kao i za ostale košarkaše koji budu igrali u našem glavnom gradu.

Komentari (0)

Sport