Košarka

Bivši trener Partizana pred povratkom u Lijetkabelis: Litvanci veruju u Čanka

Komentari

Autor: Euronews

27/10/2023

-

13:55

Bivši trener Partizana pred povratkom u Lijetkabelis: Litvanci veruju u Čanka
Bivši trener Partizana pred povratkom u Lijetkabelis: Litvanci veruju u Čanka - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle neslavne epizode u Turk Telekomu, Nenad Čanak dobio je novi angažman. Kako navodi "Basket News" srpski stručnjak zameniće trenera Lijetkabelisa Roberta Stelmahersa na klupi litvanskog tima, a zvanično saopštenje se očekuje već u toku dana.

Lietkabelis je ovog leta dogovorio "1+1 saradnju" sa Stalmahersom. Ali, početak sezone nije bio zadovoljavajući. Kao što nije bio ni Čankov u Turskoj. Lietkabelis ima učinak 1-3 u Evrokupu, dok je u Litvanskoj ligi na skoru 4-2, pa su čelnici kluba odlučili da je vreme za promenu na klupi.

Bivši trener Partizana već je vodio Lijetkabelis od 2018. do leta 2023. godine. Prošle sezone sa litvanskim timom u Evrokupu zauzeo je 4. mesto u grupi, ali je u četvrtfinalu eliminisan od Pariza. Nakon toga preuzeo je Turk Telekom, pošto je prva želja Erdem Džan otišla u Efes. Ali je dobio otkaz u Istanbulu posle samo sedam utakmica. 

Srpskom stručnjaku "glave" su došla dva poraza u domaćem prvenstvu i isto toliko izgubljenih utakmica na međunarodnoj sceni, a "kap koja je prelila čašu", bio je ubedljiv poraz od Karšijake proteklog vikenda.

Komentari (0)

Sport