Košarka

Nova "večita" priča, Partizan bi da sačuva domaći teren, Zvezda želi osvetu za Evroligu

Komentari

Autor: Euronews

30/10/2023

-

11:00

Nova "večita" priča, Partizan bi da sačuva domaći teren, Zvezda želi osvetu za Evroligu
Nova "večita" priča, Partizan bi da sačuva domaći teren, Zvezda želi osvetu za Evroligu - Copyright Twitter/KK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Samo četiri dna nakon izuzetno zanimljive i dramatične utakmice u Evroligi koja je pripala košarkašima Partizana, crno-beli će na svom terenu, ovoga puta u 5. kolu AdmiralBet Aba lige ponovo ugostiti Crvenu zvezdu (20, TV Arena 1 Premium).

Treneri oba tima, i Željko Obradović na klupi aktuelnog šampiona, i šef stručnog štaba crveno-belih, Janis Sferopulos imaju problema sa povredama igrača, ali to ne bi trebalo da utiče na kvalitet meča.

"Prilično neuobičajena situacija da odmah nakon evroligaškog derbija igramo protiv Crvene zvezde i u ABA ligi. Bila je veoma teška ta prva utakmica i očekujem da nas ista takva očekuje i danas. Izuzetnu važnost ima utakmica. Ono što je za nas najvažnije je da svi igrači koji su u spremni i zdravi, pruže svoj maksimum. Očekujemo ponovo izvanrednu atmosferu kakvu su napravili naši navijači u evroligaškoj utakmici", istakao je Obradović.

Trener košarkaša Crvene zvezde, Janis Sferopulos izjavio je da će crveno-beli dati sve od sebe i da njegov tim mora da izvuče zaključke iz duela sa večitim rivalom u Evroligi.

"Svesni smo da nas očekuje potpuno drugačija utakmica od prethodne. Iz nje treba da izvučemo zaključke. Ovo je ABA liga koja nam je jako važna. Daćemo sve od sebe, jer nam je i ova utakmica jako važna", rekao je Sferopulos.

Iz sedišta takmičenja je najavljeno da će pravdu na ovom susretu deliti slovenački arbitar Matej Boltauzer, Tomislav Hordov iz Hrvatske i Uroš Nikolić iz Srbije.

Komentari (0)

Sport