Košarka

Košarkaši Partizana gostuju u Splitu, Zvezda dočekuje neporaženu Budućnost

Komentari

Autor: Euronews

05/11/2023

-

11:31

Košarkaši Partizana gostuju u Splitu, Zvezda dočekuje neporaženu Budućnost
Košarkaši Partizana gostuju u Splitu, Zvezda dočekuje neporaženu Budućnost - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaške zaljubljenike danas na TV Arena 1 Premium očekuje četiri i kusur sati dobre košarke u AdmiralBet ABA ligi. Prvo od 17.00 časova Split dočekuje Partizan Mozzart bet i crno-beli su favoriti jer domaćin nije najbolje startovao ove sezone, ima skor 1/4 posle uvodnih pet kola.

Crno-beli su ispustili pobedu u Baskoniji u poslednjim sekundama i jedini lek, po rečima trenera Željka Obradovića, bila bi pobeda na uvek "vrućem" terenu u "Maloj dvorani". Nadaju se crno-beli pobedi, ali će sa nestrpljenjem čekati i derbi 6. kola koji se igra u Areni, gde Crvena zvezda Meridianbet dočekuje jedinu neporaženu ekipu - Budućnost Voli.

"Igramo utakmicu protiv jako dobrog tima. Za sada su neporaženi u ABA ligi i već ta činjenica pokazuje njihov kvalitet. Moramo da budemo fokusirani, i ono što je takođe vrlo važno da se držimo dogovora i našeg plana tokom svih 40 minuta utakmice", istakao je trener crveno-belih Janis Sferopulos.

Izabranici trenera Petra Mijovića iskoristili su dobar raspored na startu, nanizali pet pobeda, doduše poslednja protiv Mege je bila na posed razlike.

"Dolazimo na noge jednom od najvećih favorita lige, uz Partizan sigurno favorit broj jedan. Crvena zvezda je ekipa koja je sastavljena od velikog broja izuzetnih igrača, po njihovom samom priznanju građeni za najveće ambicije u Evroligi. Mi posle teškog poraza u Burgu gde smo imali svoje šanse, gde smo imali svoje periode dobre igre koje nismo valorizovali do kraja, dolazimo sa svojim ambicijama u Beograd. Sigurno da će biti teška utakmica, sigurno da nam za dobar rezultat treba perfektna utakmica. Posebno defanzivno gde treba da odgovorimo njihovim najvećim napadačkim moćima, kroz individualni kvalitet, igru jedan na jedan, pik en rol igru moramo da svedemo na minimum ako želimo da ostanemo u meču. Meč u Beogradu je za nas jedan veliki izazov, tako pristupamo ovoj utakmici i želimo da se nadigravamo, želimo da u toj utakmici pokažemo da i mi imamo svoj kvalitet i da nismo slučajno tu gde jesmo nakon pet kola ABA lige", istakao je Mijović.

AdmiralBet ABA liga, 6. kolo

Četvrtak

SC Derbi - Krka 84:70

Subota

Cibona - Mornar 73:72
Cedevita Olimpija - Borac 82:78

Nedelja

Mega - Zadar 12.00 (TV Arena sport 1)

Split - Partizan 17.00 (TV Arena 1 Premium)
Crvena zvezda - Budućnost 19.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Igolea - FMP 18.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport