Košarka

ABA liga: Osuđujemo nasilje, što pre uhapsiti napadače na delegaciju Zvezde

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2023

-

07:42

ABA liga: Osuđujemo nasilje, što pre uhapsiti napadače na delegaciju Zvezde
ABA liga: Osuđujemo nasilje, što pre uhapsiti napadače na delegaciju Zvezde - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Rukovodstvo regionalne košarkaške ABA lige osudilo je napad huligana na delegaciju Crvene zvezde u Zadru i zatražilo hitno privođenje napadača.

"Nakon šokantnih scena koje su se u subotu uveče dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezdeuoči utakmice sedmog kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga najoštrije osuđuje svaki aspekt nasilja i rasne, seksualne, verske, nacionalne i bilo koje druge vrste diskriminacije", navodi se u saopštenju.

ABA liga pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema MUP-u Hrvatske, sa namerom da se što pre ispitaju svi detalji napada, te da se organizatori i izvršioci incidenta uhapse i procesuiraju u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili, dodaje se u saopštenju.

 

 

Istovremeno, kroz komunikaciju sa klubovima i drugim bezbednosnim faktorima ABA liga učiniće sve da utakmica između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da svi još jednom pokažemo da se radi o izolovanom slučaju, koji baca senku na sve postulate ABA liga i temeljima na kojima je utemeljena, poručuju iz ABA lige.

"Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne deli ljude", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

Sport