Košarka

Igokea u neverovatnoj završnici srušila Partizan

Komentari

Autor: Euronews

12/11/2023

-

23:20

Igokea u neverovatnoj završnici srušila Partizan
Igokea u neverovatnoj završnici srušila Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Odmah posle neverovatne utakmice na stadionu Partizana u kojoj su crno-beli nadigrali Čukarički 2:1 (1:0), navijači "parnog valjka" proživeli su još jedan rolekoster emocija, ali ovoga puta sa negativnim ishodom. Ekipa Igokee pobedila je Partizan 91:89 (12:18, 22:30, 23:28, 32:15( poenima Stefana Mudija u poslednjim sekundama meča.

Igokea je objektivno zaslužila da trijumfuje. Od početka je bila bolji rival i iskoristila je umor crno-belih posle velike pobede nad Fenerbahčeom u Evroligi.

Ušla je ekipa iz Laktaša sa +19 u poslednji period, ali se i prema očekivanjima, crno-beli nisu predali i ubacili su u brzinu više. Ekspresno su istopili vođstvo gostiju kojima se vidno stegla ruka, te je neizvesna završnica bila neizbežna.

Činilo se da će evroligaška postava Željka Obradovića, uspeti da dođe do preokreta, ali je u finišu, dva otvorena šuta promašio Frenk Kaminski, dok je presudna bila sekvenca u kojoj je posle podbacivanja nakon mrtve lopte Zek Ledej prejako poslao loptu na polovinu svog tima, te je Džejms Naneli u pokušaju da je spasi, zapravo izgubio i Igokea je imala šansu da dođe do pobede.

Mudi je probio Ledeja i pogodio veoma teško polaganje preko dva protivnička igrača. Na satu je ostalo nešto više od dve sekunde, ali crno-beli nisu uspeli da odigraju akciju iz auta i lopta je dospela u ruke gostiju, a vreme je brzo isteklo.

U pobedničkom sastavu najefikasniji su bili Marko Jeremić i Nikola Tanasković sa po 17 poena, dok je na drugoj strani Ledej dodao 16, a Uroš Trifunović 15 poena.

AdmiralBet ABA liga, 7. kolo

Petak

Borac - Studentski centar 87:76

Subota

FMP - Cedevita Olimpija 84:96
Budućnost - Split 72:58

Nedelja

Zadar - Crvena zvezda 74:81
Mornar - Mega 65:99
Partizan - Igokea 89:91

Ponedeljak

Krka - Cibona 18.00

Komentari (0)

Sport