Košarka

Obradović: Partizan i Zvezda zaslužuju stalna mesta u Evroligi

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2023

-

09:28

Obradović: Partizan i Zvezda zaslužuju stalna mesta u Evroligi
Obradović: Partizan i Zvezda zaslužuju stalna mesta u Evroligi - Copyright TANJUG/JADRANKA ILIĆ/bs

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana deklasirali su FMP (105:61) u AdmiralBet ABA ligi, a posle meča trener Željko Obradović izneo je i svoje mišljenje oko proširenja Evrolige i ulasku Dubaija u elitno takmičenje, što bi moglo da ugrozi pozicije njegovog tima, ali Crvene zvezde kao učesnika.

"Mogu samo da kažem da sam apsolutno siguran da i Partizan i Crvena zvezda apsolutno zaslužuju da budu stalni učesnici Evrolige, svaka utakmica u Beogradu to dokazuje. Što se tiče Partizana, znam da smo prošle sezone bili najgledaniji tim na domaćem terenu, a putem TV samo je Real bio gledaniji od nas i to samo zato što je igrao Fajnal-for", istakao je Obradović.

 

 

Raspodelio je Obradović minutažu igračima protiv "pantera" jer ekipu očekuju dva evroligaška meća u Štark Areni: protiv Monaka (utorak) i Olimpije (četvrtak).

"Nedostajala su nam četvorica igrača, Frenk Kaminski je dobio udarac protiv Panatinaikosa, probleme imaju i Danilo Anđušić i Pi Džej Doužer, a duže je van stroja Uroš Trifunović. Zbog toga je bilo izuzetno važno da raspodelimo minutažu i rasteretimo igrače pred teške izazove u Evroligi", dodao je Obradović.

Komentari (0)

Sport