Košarka

Dončić dao 40 poena u pobedi Dalasa: Slovenac ostvario "tripl-dabl" učinak već u prvom poluvremenu

Komentari

Autor: Euronews

07/12/2023

-

10:32

Dončić dao 40 poena u pobedi Dalasa: Slovenac ostvario "tripl-dabl" učinak već u prvom poluvremenu
Dončić dao 40 poena u pobedi Dalasa: Slovenac ostvario "tripl-dabl" učinak već u prvom poluvremenu - Copyright Tanjug AP/AP Photo/LM Otero

veličina teksta

Aa Aa

Novopečeni otac, Luka Dončić odigrao je partiju iz snova protiv Jute i ušao u istoriju NBA lige kao prvi igrač u istoriji koji je prvo poluvreme uspeo da završi sa učinkom od 29 poena, 10 skokova i isto toliko asistencija.

Pre fenomenalnog Slovenca jedino su trojica igrača u poslednjih 25 godina uspela da nakon prvog poluvremena imaju "tripl-dabl", i to su Rasel Vestburn, Nikola Jokić i Domantas Sabonis, ali niko od njih nije imao učinak kao zvezda Dalasa.

Dončić je tako već na polovini meča upisao 60. "tripl-dabl u karijeri", te je na večnoj listi prestigao legendarnog Lerija Birda po ovom statističkom parametru.

Reprezentativac Slovenije je na kraju meč završio sa 40 poena, 10 skokova i 11 asistencija,, ali je važna napomena da Dončić u četvrtoj četvrtini uopšte nije ulazio u igru budući da su Maveriksi već imali ubeldjivu prednost i na kraju je bilo 147.97 za tim iz Teksasa.

"Iza mene je nekoliko neverovatnih dana, budući da sam nedavno postao otac i osećam se fantastično. Nije mala stvar da prestigneš Lerija Birda jer svi znamo ko je on bio igrač i koliko je uradio za košarku. Odigrali smo sjajnu utakmicu, pokazali mnogo energije i ostavrili značajnu pobedu" rekao je Dončić posle meča.

Tokom utakmice protiv Jute, Dončić je bio u centru pažnje i usled sukoba sa igračem protivničke ekipe Krison Danom, kad je malo nedostajalo da dođe do tuče na terenu, ali se sve završilo na "treš toku" i po tehničkom greškom za oba igrača.

Komentari (0)

Sport