Košarka

Dobra vest za Avramovića i Partizan: Jeste prelom, ali sezona nije završena

Komentari

Autor: Euronews

08/12/2023

-

18:18

Dobra vest za Avramovića i Partizan: Jeste prelom, ali sezona nije završena
Dobra vest za Avramovića i Partizan: Jeste prelom, ali sezona nije završena - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš  Partizana Aleksa Avramović se još nije u potpunosti oporavio od povrede nosa, a u četvrtak se suočio sa novom, koja će ga na duži vremenski period odvojiti od parketa. Pozitivno vest je da će sjajni bek, ipak, pre kraja sezone da se vrati na teren, a pauza će potrajati oko dva meseca.

Reprezentativac Srbije izvrnuo je zglob na početku evroligaškog duela u Areni protiv Milana i odmah po prvoj reakciji Avramovića, ali i usporenom snimku povrede, bilo je jasno da neće moći da nastavi utakmicu i da će opet morati na pauzu. Zabrinutost navijača i članova stručnog štaba bila je još veća kada se saznalo da je prilikom izvrnuća došlo i do preloma.

Na sreću po košarkaša i Partizan nije reč o dislokaciji, već naprsnuću, pa se očekuje pauza od oko dva meseca, što znači da će crno-beli u poslednjem delu sezone moći da računaju na važnog igrača, baš kao i selektor Svetislav Pešić za pripreme, ali i sam olimpijski turnir. Aleksa Avramović je na poslednjem Svetskom prvenstvu, na kojem je Srbija izborila nastup u Parizu osvajanjem vicešampionske titule, bio jedan od glavnih igrača "orlova".

Iskusni 29-godišnji bek je u poslednje dve godine, tačnije od februara 2022. čak pet puta bio suočen sa povredama zbog kojih je morao da pauzira: dva puta zbog preloma nosa, zbog preloma ruke je propustio Eurobasket prošle godine, a u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Reala nezgodno je pao na drugu ruku, pa je zbog novog preloma opet morao van terena.

Posle svakog odsustva Avramović se vraćao jači i bolji.

Komentari (0)

Sport