Košarka

Možda ga to zaustavi: NBA liga suspendovala Drejmonda Grina na neodređeno vreme

Komentari

Autor: Euronews

14/12/2023

-

11:42

Možda ga to zaustavi: NBA liga suspendovala Drejmonda Grina na neodređeno vreme
Možda ga to zaustavi: NBA liga suspendovala Drejmonda Grina na neodređeno vreme - Copyright Tanjug/Santiago Mejia/San Francisco Chronicle via AP

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Golden stejta, Drejmond Grin suspendovan je na neodređeno vreme nakon najnovijeg incidenta koji je napravio tokom meča protiv Finiksa, kad je pesnicom u lice udario Jusufa Nurkića.

Provitmac Voriorsa je odmah dobio isključujuću čičnu grešku, a kako mu ovo nije prvi put da pravi slične incidente rukovodstvo NBA lige je odlučilo da ga suspenduje.

U saopštenju se navodi da je uzeta u obzir "Grinova istorija nesportskog ponašanja" i dodaje da će igrač "morati da ispuni određene uslove lige i tima pre nego što se vrati na teren".

NBA liga je u novembru suspendovala Grina na pet utakmica, pošto je uhvatio za vrat košarkaša Minesote Rudija Gobera, a pre toga je imao još niz grubih i nesportskih faulova.

Na sreću Nurkić niej ozbiljnije povređen nakon grubog udarca Grina, ali je internacionalac iz Bosne i Hercegovine apelovao da se ovakvo njegov ponašanje zaustavi.

"Bratu je potrebna pomoć. Stvarno ne znam u ćemu je problem sa njim. Imao sam sreće da nije pokušao da me davi. To što je on uradio nema nikakve veze sa sportom ili košarkom. Stvarno ne znam o čemu je razmišljao", poručio je Jurkić posle meča sa Voriorsima, a slično je učinio i Rudi Gober nakon što ga je Grin davio:

"Pre meča sam razmišljao o tome kao Voriorsi igraju bez Stefana Karija i kako Grin ne voli kad se nalazi u takvoj situaciji, pa da bi mogao da pokuša da napravi neko isključenje i on je to učinio. Ali to je klovnovsko ponašanje. I ljudi iz NBA lige bi to jasno trebalo da znaju i sankcionišu ga."

Komentari (0)

Sport